Date companie
 
 
 
 

Pericol de viitură pe Dunăre

RSS Știri
 
 
Data publicării : 21 Mai 2014
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : inundatii, viitura, Dunare, apa, nivel, pericol, borcea, diguri
 

Luptă contracronometru a autorităților, pentru prevenirea unor posibile inundații pe Dunăre! Digurile situate de-a lungul fluviului sunt permanent monitorizate. Nivelul apei crește de la o orã la alta, iar în zona brațului Borcea se lucrează de aproape o sãptãmânã, la consolidarea digului. Dacã acesta se rupe, peste 30.000 de hectare de terenuri agricole, mai multe ferme de animale, dar și Autostrada Soarelui, sunt în pericol.

LIVIU DRAGNEA, vicepremier ”31.000 de hectare! Dacă se inundă, este o întreagă bogație care se pierde. Am făcut acest sistem de monitorizare pemanentă, pentru a vedea dacă apar eroziuni. A interveni imediat!”

Vechi de o jumãtate de secol, digurile sunt în multe locuri șubrede sau insuficient de înalte pentru a asigura o protecție în fața puhoaielor.

AMBIANȚĂ ”- Mutați stâlpul? Ce faceți? - Da! Mutăm stâlpul.”

AMBIANȚĂ ”Asta e a doua barjă. S-au descărcat 2.000 de tone, 10.000, în total. Am făcut strat de geotextil, pentru încetinirea procesului de eroziune a digului.”

Autoritățile vor ca lucrările de consolidare să fie gata până duminicã, zi în care se așteaptă un debit maxim al fluviului la intrarea în țară, din cauza colectării volumului imens de apă de pe teritoriul Serbiei. Dunărea se situează peste cotele de inundație, la stațiile hidrometrice Calafat, Bechet, Corabia, Turnu Măgurele și Zimnicea. Până pe 26 mai este cod portocaliu de inundații, în județele Mehedinți, Dolj, Olt și Teleorman. Potrivit meteorologilor, pe 27 mai vor reveni ploile, inclusiv în bazinul Dunării.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2