Date companie
 
 
 
 

Pericolul administrării ”după ureche” a oxigenului

RSS Știri
 
 
Data publicării : 17 Octombrie 2021
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : Pericol concentratoare oxigen
 

Semnal de alarmă transmis de medici, după ce, în ultima vreme, au avut de-a face cu tot mai mulți bolnavi de COVID-19, care și-au administrat singuri oxigen, acasă.Aceștia și-au cumpărat din comerț concentratoare de oxigen sau spray-uri cu oxigen destinate alpiniștilor. Medicii spun că evaluarea stării de sănătate și tratamentele cu oxigen trebuie făcute în spital.

prin telefon: ADRIAN MARINESCU, director medical, Institutul „Matei Balș” ”Problema cu administrarea de oxigen la domiciliu nu este de luat în calcul în infecția cu SARS CoV-2, decât în situația în care pacientul a fost în spital, și-a rezolvat forma acută de boală și, la un moment dat, rămâne cu un grad de insuficiență respiratorie, cu un necesar mic de oxigen și, atunci, medicul curant îi indică să folosească acest concentrator, cu monitorizarea respectivă. Deci, doar în această situație. Saturația în oxigen trebuie apreciată la fiecare în parte, pentru că sunt persoane care au afecțiuni cronice și au un nivel al oxigenului, o saturație în oxigen, în mod normal la 92, de o viață și, atunci, nu e o problemă, decât dacă față de valoarea pe care o are este o scădere.”

Zilnic, la spitale ajung bolnavi de COVID-19 cu o stare de sănătate agravată din cauză că întârzie prezentarea la medic. Din păcate, în unele cazuri, formele sunt atât de severe, încât bolnavii ajung direct la Terapie Intensivă.


Pericolul administrării ”după ureche” a oxigenului

« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2