Date companie
 
 
 
 

Persoanele în izolare, monitorizate

RSS Știri
 
 
Data publicării : 10 Martie 2020
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : monitorizare, coronavirus
 

Noi măsuri de urgență din cauza alertei de coronavirus! Persoanele care sunt izolate la domiciliu și doresc să fie monitorizate de către cadrele medicale pot opta pentru asta! 300 de holtere aflate în patromoniul primăriei Sectorul 1 București și 1.000 de brățări au început să fie alocate, de azi, persoanelor aflate în izolare.

DANIEL TUDORACHE, primar, Sector 1
"Urmează în 4-5 zile să mai vină 500. Tot contractul nostru de 3000 de holtere care urmează să vină în circa o lună, o lună și jumătate. Toate holterele sunt plătite de Primăria Sectorului 1, după ce trece problema cu coronavirus se întorc la Primăria Sectorului 1 aceste holtere și vor intra înapoi în patrimoniu nostru și le punem la dispoziția locuitorilor Sectorului 1." 

Holterele sunt, practic, echipamente medicale care vor sta lângă patul celui izolat. Ele transmit 6 parametri medicali, printre care și EKG-ul. Brățările se poartă la mână și, în afară de localizare, indică temperatura și pulsul.

VICTOR COSTACHE, ministrul interimar Sănătății
"Acest sistem are 2 electrozi care se montează și aceștia vor monitoriza în timp real temperatura, monitorizează frecvența cardiacă, frecvența respiratorie, electrocardiograma și de asemeenea locația pacientului, care e cea mai importantă." 05.20

Centrul de telemedicină de la Sectorul 1 va fi cel care va monitoriza localizarea, temperatura și frecvența cardiacă a celor aflați în izolare.

VICTOR COSTACHE
ministrul interimar al Sănătății

"Telemedicina este o parte din medicina viitorului ca și specialist am văzut imediat potențialul acestui instrument medical fantastic. Este vorba de o soluție inovativă care se va aplica pentru prima data în Europa în acest context. Dovadă este numărul mic deocamdată de pacienți infectați cu COVID 19 pe teritoriul României. Scopul nostru este de a motitoriza rapid toți pacienții din București care sunt în izolare la domiciliu pentru a preîntâmpina orice posibilă apariției a infecției cu Coronavirus și a dezvoltării unor complicații aferente."

În acest moment, România are peste 11.200 de oameni în izolare. În București, în acest moment sunt peste 600 de persoane aflate în izolare.

TORA APETRII, reporter
"Ministerul Sănătății a mai hotărât limitarea internărilor programate în spitalele aflate în subordinea sa. Mai mult, în funcție de dinamica situației privind coronavirusul, ar putea fi chiar interzise. Această măsură se impune atât pentru a asigura capacitatea de preluare a cazurilor de către spitale, cât și pentru gestonarea eficientă a resurselor materiale și umane.”


Persoanele în izolare, monitorizate

« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2