Date companie
 
 
 
 

Pesta porcină se extinde

RSS Știri
 
 
Data publicării : 7 August 2018
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : judete, focare, pesta, porcina
 

Pesta porcină africană continuă să se extindă! Numărul focarelor a ajuns la 578 în 98 de localități din opt județe: Satu-Mare, Bihor, Sălaj, Tulcea, Brăila, Constanța, Ialomița și Galați, a anunțat președintele Autorității Naționale Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor, Geronimo Brănescu. Prin focar se înțelege evoluția bolii într-o exploatație care numără unul sau mai mulți porci, la care s-a confirmat infecția cu virusul care provoacă boala. Potrivit unui document publicat în Monitorul Oficial al Uniunii Europene, numărul județelor în care se înregistrează focare de pestă porcină africană ar putea crește de mai mult de două ori, în perioada următoare. Până în prezent au fost uciși peste 78.000 de porci din ferme și gospodării ale populației, în încercarea de a a opri răspândirea bolii, care nu se transmite la om, dar este letală li foarte contagioasa pentru porc. Principalul risc de infestare, in cele 15 judete, este, potrivit documentului UE, proximitatea "fata de populatia de porci salbatici infectata".


Pesta porcină se extinde

« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • Peste 640 de focare de pestă porcină africană, active la ora actuală ( 16 August 2018 )

  Peste 640 de focare de pestă porcină africană, confirmate pe teritoriul României, și peste 83.000 de porci sacrificați! Potrivit Autorității Naționale Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor, focarele sunt active în opt județe...

 • Autoritățile pregătesc masacrarea sălbăticiunilor din zonele afectate de pesta porcină ( 9 August 2018 )

  Autoritățile nu a găsit încă o soluție viabilă pentru a stopa răspândirea pestei porcine africane. Acum sunt în pregătire măsuri disperate, care ar putea avea efecte dezastruoase asupra României, pe termen lung, în opinia specialiștilor în mediu.

 • Evoluție explozivă a pestei porcine ( 2 August 2018 )

  România se confruntă cu o ”evoluție explozivă” a pestei porcine africane. Afirmația îi apartține președintelui Autorității Naționale Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor, Geronimo Răducu Brănescu.

 • Pesta porcină, confirmată în județul Constanța ( 6 Iulie 2018 )

  Pesta porcină africană a fost confirmată la un porc dintr-o gospodărie din Istria, județul Constanța! Autoritățile au impus zone de restricții și de supraveghere în jurul gospodăriei afectate, și au instituit filtre rutiere.

 • Furtuna a făcut prăpăd în județul Galați, vremea rămâne instabilă ( 16 Iunie 2018 )

  Prăpăd în mai multe localități din județul Galați, care s-a aflat sub cod roșu de furtună timp de mai bine de doua ore, în noaptea de vineri spre sâmbătă. Codul roșu de furtună lansat, vineri, este prima avertizare de acest fel din istoria...

 
 

Informații utile

 

Curs valutar : Vineri, 17 Aug. 2018

1 EUR = 4.6569 RON
-0.0017
1 USD = 4.0889 RON
-0.0087
 

Program TV


 

Arhivă video

vezi arhiva video

 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2