Date companie
 
 
 
 

Peste 10 mii de bugetari disponibilizați

RSS Știri
 
 
Data publicării : 15 Mai 2013
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : bugetari, administratie
 

Peste 10 mii de bugetari sunt în pericol să fie concediați în următorii cinci ani! Asta prevede planul de reorganizare a administrației publice, întocmit de Guvern. Informația apare într-o ordonanță a Executivului, care a ajuns la Comisiile de Muncă din Parlament.
Documentul susține, însă, că vizate sunt doar acele companii de stat care nu mai sunt eficiente și au prea mulți angajați.

prin telefon: LIVIU POP, ministrul delegat pentru Dialogul Social: "La Comisia de Muncă din Senat există ordonanța de urgență (...) privind unele măsuri de protecție socială în perioada 2013-2018 prin concedierile colective în zona companiilor de stat. În special, e vorba de companiile energetice, Oltenia, Hunedoara, Electrica. Pentru acest personal există pe lângă șomaj și un venit lunar de completare care e de fapt diferența pe salariul din ultimele 3 luni și indemnizatia de somaj."

Angajări se vor face numai în instituțiile cu deficit de personal, în domenii precum educația sau sănătatea. În sectorul bugetar, lucrează în prezent 1,2 milioane de persoane. Angajații din sectorul privat sunt de trei ori mai mulți, aproximativ 3 milioane și jumătate de persoane. Din impozitele lor sunt plătite și salarii pentru bugetari, dar și pensii pentru 5,3 milioane de români.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • Bugetarii vor avea liber și pe 27 decembrie, respectiv 3 ianuarie ( 20 Decembrie 2019 )

  Vești bune pentru bugetari! Cei care lucrează în sistemul public se vor bucura de două zile libere în plus, cu ocazia sărbătorilor de iarnă, pe 27 decembrie, respectiv 3 ianuarie.

 • Salariile unor funcționari publici, cu 58% peste cele ale angajaților din restul economiei ( 11 August 2019 )

  Salarii generoase, în administrația publică și în Apărare! Potrivit datelor Institutului Național de Statistică, anumiți funcționari publici câștigă, în medie, cu 58% peste salariile angajaților din restul economiei. Chiar dacă, în ultimii ani, creșterile...

 • Bugetarii se întorc la muncă ( 2 Ianuarie 2019 )

  Bugetarii se vor întoarce maine la serviciu, după vacanța de sărbători, următoarea zi de sărbătoare legală fiind în 24 ianuarie – Ziua Unirii Principatelor Române. În schimb, elevii din ciclul primar, gimnazial și liceal își continuă vacanța începută în 22 decembrie 2018. 

 • Simplificarea accesului la bani pentru Turism și indemnizație de hrană pentru bugetari ( 22 Decembrie 2018 )

  Vești bune pentru autoritățile publice locale! Executivul a adoptat o hotărâre care simplifică modalitatea prin care administrațiile pot obține fonduri nerambursabile pentru investiții, de la Ministerul Turismului. Fondurile acordate...

 • Teodorovici: O reformare a aparatului bugetar este obligatorie ( 10 Octombrie 2018 )

  Salariul minim brut pe economie ar putea crește la 2.050 lei, până la 1 ianuarie 2019. Așa susține ministrul Finanțelor Publice, Eugen Teodorovici, care a adăugat că ministerul urmează să facă o analiză în acest sens, pentru a se evalua impactul bugetar în cazul unui asemenea scenariu.

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2