Date companie
 
 
 
 

Peste 100.000 de valceni ar putea ramane fara caldura si apa calda

RSS Știri
 
 
Data publicării : 11 Noiembrie 2011
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : caldura, CET, gaze, apa, valceni, calda, govora, carbune
 

În câteva zile, peste o suta de mii de vâlceni ar putea ramâne fara caldura si apa calda, dupa ce Societatea Nationala a Lignitului Oltenia a sistat livrarea de materie prima catre CET Govora. Motivul sistarii: CET Govora are datorii de 630 de miliarde lei. Presedintele Consiliului Judetean Valcea, Ion Calea, a declarat ca solutiile pentru iesirea din aceasta situatie ar fi la indemana Guvernului. O solutie ar fi stingerea acestei datorii prin compensare, avand in vedere ca Ministerul Economiei este proprietarul unitatilor economice care inregistreaza creante de miliarde catre CET. O a doua varianta ar fi emiterea unei hotarari de guvern prin care sa i se permita CET-ului sa consume carbune din stocul de rezerva, tinand cont de faptul ca in prezent, acesta este de 250.000 de tone. In cazul in care nici una dintre cele doua solutii la indemana Guvernului nu va fi pusa in aplicare, CET-ul va fi nevoit sa inlocuiasca carbunele cu gaz, solutie care presupune costuri mult mai mari.

ION CILEA, presedinte, C.J. Vâlcea "Este vorba despre pornitrea cazanului 7, pe gaze, ceea ce înseamna un consum energetic cu costuri mult mai mari decât consumul pe carbune. Oricum, va fi ceva care cred eu populatia atât de saracita din acest municipiu si din orasese unde livreaza agent termic nu poate sa suporte."

CET Govora mai are carbune pe stoc doar pentru doua zile. Dat fiind faptul ca, deocamdata, Guvernul nu are nicio reactie, in acest moment, valcenii au doua posibilitati: fie sa inghete de frig in case, fie sa scoata mai multi bani din buzunar, pentru a plati factura la caldura pe baza de gaze.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2