Date companie
 
 
 
 

Peste 100 de absolvenți de liceu au luat bacalaureatul cu nota 10

RSS Știri
 
 
Data publicării : 8 Iulie 2014
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : bacalaureat, liceu, 10, absolventi, nota
 

Peste 100 de absolvenți de liceu au obținut 10 pe linie, la Bacalaureat! Rețeta succesului: ambiție, perseverență și multe ore de studiu. Sunt tineri, dar știu deja ce vor să facă în viață, și, pentru asta, s-au pregătit timp îndelungat.

AMBIANȚĂ ”Limba și Literatura Română, proba orală. Experimentat. 10 la proba scrisă. Certificat limba engleză. 10 la istorie, 10 la geografie. 10 pe linie.”

Cosmina are 19 ani și a terminat Colegiul Național Emil Racoviță din Iași. Tânăra absolventă de liceu își dorește să devină un avocat de succes și spune că va urma o facultăți de drept din Marea Britanie.

COSMINA-MARIA CRĂINICEANU, absolventă, Colegiul ”Emil Racoviță”, Iași ”- Am învățat pentru simulări, am învățat constant, nu am lăsat materie neacoperită, astfel că, în ultima lună, am reluat-o de mai multe ori. - Cam câte ore ai alocat pe zi învățatului? - Cred că 6 ore. Bineînțeles, cred că, în ultimele zile, a fost mai mult, pe la 10 ore.”

La Galați, o singură elevă a reușit să ia nota 10 la toate probele. Fata a absolvit cu media generală 9,99 un liceu cu profil matematică-informatică.

OANA ANDRADA ENE, absolventă, Colegiul ”Vasile Alecsandri”, Galați ”- Nu mă așteptam chiar la 10 curat. - Muncă grea în spatele acestui 10 curat? - Da, câteva nopți nedormite, câteva lacrimi. Sunt la mate-info. Sincer, româna mi-a creat emoții. Noi suntem obișnuiți cu o gândire mai ordonată, iar la română trebuie să-ți lași ideile să curgă, dar a fost bine.”

La Focșani, 2 bărbați în vârstă de 55, respectiv 58 de ani, au demonstrat că nimic nu este imposibil dacă ești perseverent.

VOX: ”Au fost câteva situații în viață, când puteam să urc, dar nu am avut liceul. Nu am avut diploma de bac și am suferit. A fost greu să revin pe băncile școlii. Mă întâlneam iar cu școala și cu postura de elev, după 28 de ani, și a fost destul de dificil, dar m-au încurajat colegii.”

VOX: ”Vreau să fac mai mult decât am făcut până acum. Nu mă las învins! Asta-i deviza mea, să merg până la capăt!”

Rata de promovare la examenul de bacalaureat din acest an, înainte de soluționarea contestațiilor, este de 59,25%, cu peste patru procente mai mare decât anul trecut. Cele mai bune rezultate s-au înregistrat în județul Brăila, peste 77%, iar cele mai slabe în Ilfov, mai puțin de 28%. Rezultatele finale vor fi făcute publice pe 11 iulie.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • Rezultate finale, la bacalaureatul de toamnă ( 5 Septembrie 2020 )

  Rezultate mult mai bune, în sesiunea de toamnă a examenului de Bacalaureat! Potrivit rezultatelor finale, după rezolvarea contestațiilor. Aproape 11.750 absolvenți de liceu au promovat examenul de bacalaureat...

 • Data celei de a doua sesiuni a bacalaureatului, stabilită de Ministerul Educației ( 9 Iulie 2020 )

  Cea de-a doua sesiune a examenului de Bacalaureat se va desfășura în perioada 24 august - 5 septembrie. Anunțul a fost făcut de Ministerul Educației. Proba scrisă la Limba și literatura română...

 • Șoferii fără abateri în 2019, premiați ( 21 Mai 2020 )

  Șoferii care nu au nicio abatere de la regimul rutier, în 2019, pot fi premiați, în cadrul campaniei „Șoferi de nota 10!” Este o campanie anuală a Poliției Române, în colaborare cu Asociația Green Road, inițiată...

 • Ordonanța militară 10, publicata in Monitorul Oficial ( 28 Aprilie 2020 )

  Ordonanța militară nr. 10, anunțată luni seară de ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, a fost publicată în Monitorul Oficial și a intrat în vigoare.

  0

 • Ordonanța 10, explicată de președintele Klaus Iohannis ( 28 Aprilie 2020 )

  Președintele Klaus Iohannis a anunțat ieri noi modificări pentru elevi și studenți, dar și pentru cei vârstnici. Șeful statului a explicat de ce ar fi extrem de riscant să se redeschidă unitățile de învățământ, menționând...

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2