Date companie
 
 
 
 

Peste 100 de absolvenți de liceu au luat bacalaureatul cu nota 10

RSS Știri
 
 
Data publicării : 8 Iulie 2014
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : bacalaureat, liceu, 10, absolventi, nota
 

Peste 100 de absolvenți de liceu au obținut 10 pe linie, la Bacalaureat! Rețeta succesului: ambiție, perseverență și multe ore de studiu. Sunt tineri, dar știu deja ce vor să facă în viață, și, pentru asta, s-au pregătit timp îndelungat.

AMBIANȚĂ ”Limba și Literatura Română, proba orală. Experimentat. 10 la proba scrisă. Certificat limba engleză. 10 la istorie, 10 la geografie. 10 pe linie.”

Cosmina are 19 ani și a terminat Colegiul Național Emil Racoviță din Iași. Tânăra absolventă de liceu își dorește să devină un avocat de succes și spune că va urma o facultăți de drept din Marea Britanie.

COSMINA-MARIA CRĂINICEANU, absolventă, Colegiul ”Emil Racoviță”, Iași ”- Am învățat pentru simulări, am învățat constant, nu am lăsat materie neacoperită, astfel că, în ultima lună, am reluat-o de mai multe ori. - Cam câte ore ai alocat pe zi învățatului? - Cred că 6 ore. Bineînțeles, cred că, în ultimele zile, a fost mai mult, pe la 10 ore.”

La Galați, o singură elevă a reușit să ia nota 10 la toate probele. Fata a absolvit cu media generală 9,99 un liceu cu profil matematică-informatică.

OANA ANDRADA ENE, absolventă, Colegiul ”Vasile Alecsandri”, Galați ”- Nu mă așteptam chiar la 10 curat. - Muncă grea în spatele acestui 10 curat? - Da, câteva nopți nedormite, câteva lacrimi. Sunt la mate-info. Sincer, româna mi-a creat emoții. Noi suntem obișnuiți cu o gândire mai ordonată, iar la română trebuie să-ți lași ideile să curgă, dar a fost bine.”

La Focșani, 2 bărbați în vârstă de 55, respectiv 58 de ani, au demonstrat că nimic nu este imposibil dacă ești perseverent.

VOX: ”Au fost câteva situații în viață, când puteam să urc, dar nu am avut liceul. Nu am avut diploma de bac și am suferit. A fost greu să revin pe băncile școlii. Mă întâlneam iar cu școala și cu postura de elev, după 28 de ani, și a fost destul de dificil, dar m-au încurajat colegii.”

VOX: ”Vreau să fac mai mult decât am făcut până acum. Nu mă las învins! Asta-i deviza mea, să merg până la capăt!”

Rata de promovare la examenul de bacalaureat din acest an, înainte de soluționarea contestațiilor, este de 59,25%, cu peste patru procente mai mare decât anul trecut. Cele mai bune rezultate s-au înregistrat în județul Brăila, peste 77%, iar cele mai slabe în Ilfov, mai puțin de 28%. Rezultatele finale vor fi făcute publice pe 11 iulie.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • Rezultatele la Bacalaureat 2021 înainte de contestații, afișate ( 5 Iulie 2021 )

  Rezultatele sesiunii de vară a examenului de bacalaureat au fost afișate. Ministerul Educației a publicat rezultatele sub protecția codului pentru fiecare absolvent, atât pe site edu.ro, cât și în centrele de examen.

 • Prima probă a examenului de bacalaureat 2021, la Limba și Literatura Română ( 28 Iunie 2021 )

  Peste 133.000 de absolvenți de liceu au susținut, astăzi, prima probă a sesiunii de vară a examenului de bacalaureat, cea la Limba și Literatura Română. Absolvenții de licee cu profil real, tehnologic...

 • Elevă agresată de colege, într-un liceu din Timișoara ( 9 Iunie 2021 )

  Caz grav de bullying, la Liceul Tehnologic de Industrie Alimentară din Timișoara! O elevă cu nevoi speciale a fost agresată de către două colege, spre amuzamentul altor adolescenți, care asistau la scenă.

 • Festivitate de absolvire, la Liceul "Hristo Botev" din București ( 3 Iunie 2021 )

  Festivitate emoționantă la Liceul Teoretic Bulgar "Hristo Botev", din Capitală! Absolvenții din promoția 2021 au sărbătorit terminarea liceului. Îmbrăcați cu robe, toci și eșarfe, cei 100 de absolvenți au fost aplaudați...

 • A început înscrierea la Bac 2021 ( 31 Mai 2021 )

  A început înscrierea la Bacalaureat! Absolvenții de liceu se pot înscrie până pe 4 iunie la prima sesiune a examenului maturității. Anul acesta, dosarele se pot depune în format fizic, electronic sau prin poștă...

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2