Date companie
 
 
 
 

Peste 2.000 de dosare penale pentru cei care conduc scutere fara permis

RSS Știri
 
 
Data publicării : 8 Mai 2013
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : dosare penale, scutere
 

Dosarele penale pentru conducere de scutere fără permis curg în valuri din luna ianuarie, de când a intrat în vigoare noul Cod Rutier. Peste două mii de conducători de mopede și scutere care nu au luat în seamă legea riscă acum să ajungă după gratii. Codul Rutoer prevede ca scuteriștii să dețină orice categorie de carnet de conducere, pentru a putea circula pe drumurile publice. Pentru noua categorie "AM", aceștia nu pot susține examen, pentru că normele nu au intrat încă în vigoare.

AMBIANȚĂ (scuterist pe linia de tramvai)

În timp ce scuteriștii, firmele care produc și comercializează scutere, dar și cele specializate în distribuție și curierat au fost afectate de noile măsuri, șoferii răsuflă ușurați.

VOX: "E ceva normal să aibă toți permis."

VOX: "Toți se bagă. Nu sunt atenți. Nu cunosc legea și de asta se întâmplă accidente."

VOX: "Mi se pare ceva normal pentru siguranța traficului, a persoanelor."

După ce Autoritatea Rutieră Română va autoriza școlile de șoferi să pregătească elevii pentru noua categorie "AM", cei care doresc să conducă scutere sau mopede trebuie să aibă peste 16 ani și să susțină examen scris și o probă practică, în poligon.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • Dosare penale, pentru romii din Sintești, care furau curent electric ( 7 Aprilie 2012 )

  Iepurașul a venit, anul acesta, cu dosare penale, pentru romii din Sintești, care furau curent electric din rețeaua națională! În urma perchezițiilor efectuate vineri, oamenii legii au descoperit mai multe branșamente ilegale, fapt pentru care palatele romilor au rămas în beznă, cu puțin înainte de Paște.

 • Primarul din comuna dâmboviteanã Hulubesti are 16 dosare penale ( 27 Mai 2011 )

  A strâns 16 dosare penale, în trei ani de mandat, însă continuă să stea confortabil în fotoliul de primar al comunei dâmbovițene Hulubești. Adrian Chiriță a fost cercetat pentru abuz în serviciu, lovire, amenințare, distrugere, tulburare de posesie, furt și uz de armă fără drept. Edilul a fost anchetat, de asemenea, pentru că a bătut o femeie care lipise un afiș electoral și a fost chemat în instanță de o angajată a primăriei care susține că a fost concediată abuziv. Femeia a câștigat, a fost repusă în funcție, însă imediat i-a fost desfăcut contractul de muncă. Localnicii sunt, însă, împărțiți, atunci când vine vorba de primarul lor.

 • Mandate de arestare preventivă pentru 29 de zile în Argeș ( 10 Februarie 2011 )

  Tribunalul Argeș a emis mandate de arestare preventivă pentru 29 de zile pe numele a 32 dintre cei 35 de suspecți reținuți în două dosare penale care vizează infracțiuni de contrabandă cu țigări si evaziune fiscală. Una dintre filiere aducea țigări din Ucraina și Moldova, iar cealaltă din Serbia. Între timp, au continuat descinderile din vămi și percheziționate casele unor presupuși contrabandiști din 10 județe.

 • Un politist din Timis si familia acestuia au fost victimele unei amenintari in trafic ( 27 August 2010 )

  Amenintat în trafic de un individ pe care l-a anchetat în mai multe dosare penale, un politist din Timis a cerut ajutorul colegilor.

 
 

Informații utile

 

Curs valutar : Marți, 21 Mai. 2019

1 USD = 4.2726 RON
0.0073
1 EUR = 4.7627 RON
0.0020
 

Program TV


 

Arhivă video

vezi arhiva video

 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2