Date companie
 
 
 
 

Peste 600 de angajați din teatre sau muzee urmează să fie dați afară

RSS Știri
 
 
Data publicării : 19 Octombrie 2010
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : disponibilizari, salarii, angajati, artisti, teatre, muzee, Hotarare de Guvern, Ministerul Culturii
 

După ce salariile le-au fost diminuate cu 25 de procente, artiștii au mai primit o veste proastă. Peste 600 de angajați din teatre sau muzee urmează să fie dați afară, potrivit unui proiect de hotărâre de guvern, înaintat de Ministerul Culturii.

IULIANA GRUMAZESCU - muzeograf Muzeul Satului; "Experienta mea aici, la muzeu, se numãrã în patru ani de zile. Am fost plEcatã în India cu o bursã, am fãcut tot felul de cursuri, de teatru. (...) Publicul nu ar mai putea participa la atât de multe evenimente!"

La Muzeul Satului sunt angajate aproape două sute de persoane. Jumătate dintre acestea sunt de specialitate, adică organizează evenimente pentru vizitatori. De la începutul anului si până acum, 300 de mii de oameni au călcat pragul muzeului.

PAULINA POPOIU - director Muzeul Satului: "În momentul acesta, eu sunt în imposibilitatea de a zice cã dau afarã 25 de oameni pentru cã ar însemna sã intru în personalul de specialitate."

Pusi în fata faptului împlinit, managerii teatrelor din Bucuresti fac tot posibilul pentru ca stagiunea care tocmai a început sã nu fie afectatã.

RAZVAN DINCA - director Teatrul National de Opereta: "Am început deja o autoevaluare a instituþiei noastre pentru a vedea în ce mãsurã se afecteazã activitatea si în ce mãsurã putem sã facem acest lucru fãrã sã afecteze activitatea."

Autorii proiectului sustin cã, prin aceste disponibilizări, statul ar economisi doua milioane si jumatate de lei, numai în acest an.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • Grupul Transilvania General Import Export - European Drinks&Food, bun-platnic la bugetul de stat ( 18 Ianuarie 2021 )

  110 milioane de euro într-un singur an, contribuția la bugetul de stat a Grupului Transilvania General Import Export - European Drinks&Food, deținut de Viorel Micula și Ioan Micula! Economia românească...

 • Protest inedit al polițiștilor, începând de luni ( 10 Ianuarie 2021 )

  Nemulțumirile polițiștilor, bucuria șoferilor și pietonilor! De luni, polițiștii nu vor mai da amenzi pentru traversare neregulamentară, lipsa centurii de siguranță sau vorbitul la telefon în timpul deplasării cu mașina.

 • Părinții care vor sta acasă cu copiii vor primi zile libere plătite ( 28 August 2020 )

  Părinții salariați vor primi zile libere plătite, dacă școlile se închid din cauza COVID-19. Guvernul a adoptat, joi seară târziu, o ordonanță de urgență pentru acordarea acestor zile libere plătite pentru supravegherea copiilor, în cazul în care școlile vor fi închise din cauza epidemiei de coronavirus. 

 • Cofetărie în pandemie ( 6 Iulie 2020 )

  Pandemia de coronavirus a închis multe afaceri, dar unii antreprenori s-au ambiționat să reziste chiar și cu restricțiile impuse de autorități. Un lanț de cofetării din capitală a înțeles că cel mai important lucru este să...

 • Angajații C.E.H. vor să dea compania în judecată ( 26 Mai 2020 )

  Circa 3.000 de angajați ai Complexului Energetic Hunedoara vor să dea în judecată compania, pentru neplata unor drepturi bănești. Angajații se plâng că, de 2 luni nu și-au primit o parte din drepturile salariale.

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2