Date companie
 
 
 
 

Peste 600 de soldati români au plecat, miercuri, în Afganistan

RSS Știri
 
 
Data publicării : 19 Iulie 2012
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : afganistan, misiune, romani, soldati
 

600 de soldati români au plecat, miercuri, într-o nouã misiune în Afganistan. Este vorba despre Batalionul 33 Vânãtori de Munte Posada, care bifează a patra plecare în afara tãrii. Rudele si prietenii militarilor au asistat la ceremonia de rãmas bun. Din batalion fac parte si 20 de femei care poartã uniforma vânãtorilor de munte. În următoarele șase luni, ele vor participa la operațiuni în regiunea Zabul.

VOX "Voi coordona tot ceea ce înseamnã relatia cu populatia de gen feminin din Afganistan. Vom încerca sã abordãm din punct de vedere cultural populatia de acolo."

În ciuda asprei pregătiri militare, tinerii au fost copleșiți de emoția desparțirii de familie.

VOX "Sunt la a treia misiune si emotiile mereu o sã rãmânã. Trebuie sã ai nevoie de încurajãri. si noi care plecãm si noi care rãmânem acasã."

În timpul ceremoniei, strigarea numelor soldatilor decedati în misiunile anterioare din Afganistan a îndoliat atmosfera.
Ministrul Apărării, Corneliu Dobrițoiu, nu a ratat ocazia să marcheze momentul cu o remarcă politică.

CORNELIU DOBRITOIU, ministrul Apãrãrii "Ei sunt cei care aduc valorea pozitivã, nu ceilalti care ne defãimeazã pe la curtile europene."

De-a lungul anilor, opt militari din cadrul Batalionului de Vânãtori de Munte Posada au cãzut la datorie în misiuni internationale.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • Românii, campioni la cheltuielile cu mancarea și băutura ( 9 Decembrie 2019 )

  Românii nu se uită la bani când vine vorba de mâncare și băutură. Potrivit datelor publicate de Eurostat, românii cheltuie cel mai mult din Uniunea Europeană pentru hrana. Cel mai ridicat procent din cheltuielile totale de consum...

 • Bugetul de anul acesta al lui Moș Nicolae, mai mare față de cel de anul trecut ( 5 Decembrie 2019 )

  Moș Nicolae este mai bogat anul acesta! Bugetul mediu pentru cadouri este de peste 350 de lei. Suma înregistrează o foarte ușoară creștere, în comparație cu anul trecut. Potrivit unui studiu realizat online, la persoane cu vârste...

 • Studiu privind percepția românilor referitor la schimbările de pe piața muncii ( 7 Noiembrie 2019 )

  Românii, deschiși la shimbare în viața profesională! 66,8% dintre români sunt gata să facă schimbări radicale și să opteze pentru reconversie profesională, iar șapte din zece dedică timp semnificativ într-un an învățării...

 • Temerile financiare ale românilor ( 21 Septembrie 2019 )

  Instabilitatea financiară, principala temere a românilor! Cel puțin așa rezultă din cel mai recent studiu privind preocupările financiare, din care mai reiese că românii consideră că educația financiară în familie este esențială.

 • Navă militară românească, în misiune de deminare ( 12 Iulie 2019 )

  Misiune NATO împotriva minelor! Un vas militar aparținând Forțelor Navale Române a pornit într-o misiune internațională în Marea Neagră, împotriva minelor, alături de nave din țări precum Italia, Franța și Turcia.

 
 

Informații utile

 

Curs valutar : Marți, 21 Mai. 2019

1 USD = 4.2726 RON
0.0073
1 EUR = 4.7627 RON
0.0020
 

Program TV


 

Arhivă video

vezi arhiva video

 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2