Date companie
 
 
 
 

Peste 600 de soldati români au plecat, miercuri, în Afganistan

RSS Știri
 
 
Data publicării : 19 Iulie 2012
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : afganistan, misiune, romani, soldati
 

600 de soldati români au plecat, miercuri, într-o nouã misiune în Afganistan. Este vorba despre Batalionul 33 Vânãtori de Munte Posada, care bifează a patra plecare în afara tãrii. Rudele si prietenii militarilor au asistat la ceremonia de rãmas bun. Din batalion fac parte si 20 de femei care poartã uniforma vânãtorilor de munte. În următoarele șase luni, ele vor participa la operațiuni în regiunea Zabul.

VOX "Voi coordona tot ceea ce înseamnã relatia cu populatia de gen feminin din Afganistan. Vom încerca sã abordãm din punct de vedere cultural populatia de acolo."

În ciuda asprei pregătiri militare, tinerii au fost copleșiți de emoția desparțirii de familie.

VOX "Sunt la a treia misiune si emotiile mereu o sã rãmânã. Trebuie sã ai nevoie de încurajãri. si noi care plecãm si noi care rãmânem acasã."

În timpul ceremoniei, strigarea numelor soldatilor decedati în misiunile anterioare din Afganistan a îndoliat atmosfera.
Ministrul Apărării, Corneliu Dobrițoiu, nu a ratat ocazia să marcheze momentul cu o remarcă politică.

CORNELIU DOBRITOIU, ministrul Apãrãrii "Ei sunt cei care aduc valorea pozitivã, nu ceilalti care ne defãimeazã pe la curtile europene."

De-a lungul anilor, opt militari din cadrul Batalionului de Vânãtori de Munte Posada au cãzut la datorie în misiuni internationale.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • Prințul Charles, mesaj de Paște pentru români ( 19 Aprilie 2020 )

  Prințul de Wales le-a adresat românilor un mesaj video, cu ocazia Paștelui ortodox. Prințul Charles, un mare prieten al României, vorbește în mesajul său despre actuala criza sanitară și își exprimă dorința de a reveni în țara noastră.

 • Oferta de materiale de protecție, mult sub cerere ( 13 Aprilie 2020 )

  Aproape 1 din 2 români nu găsește să cumpere materiale de protecție. Cel puțin așa rezultăr dintr-un sondaj realizat de IRES, în perioada 7 - 8 aprilie, privind percepțiile și comportamentul românilor în timpul crizei...

 • Mai mulți români au ieșit și în aceste zile la grătar ( 29 Martie 2020 )

  În plină pandemie, românii nu renunță în totalitate la obiceiurile lor! Creșterea alarmantă a numărului de pacienți infectați duce țara noastră din ce în ce mai aproape de Scenariul 4 prevăzut de autorități, însă există situații în care teribilismul și inconștiența unor români pot avea repercusiuni grave.

 • Românii, la iarbă verde în plină pandemie de coronavirus ( 21 Martie 2020 )

  Inconștiența, iresponsabilitate sau ignoranță? În timp ce medicii se luptă pentru salvarea oamenilor infectați cu noul coronavirusului, iar autoritățile impun măsuri menite să protejeze populația, mulți români nu par deloc...

 • Mesajul pentru români al președintelui Klaus Iohannis ( 20 Martie 2020 )

  Mesaj pentru români, din partea președintelui Klaus Iohannis! În mesajul de interes public prezentat, astăzi, șeful statului îndeamnă la responsabilitate, prevenție și solidaritate.

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2