Date companie
 
 
 
 

Peste 600 de soldati români au plecat, miercuri, în Afganistan

RSS Știri
 
 
Data publicării : 19 Iulie 2012
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : afganistan, misiune, romani, soldati
 

600 de soldati români au plecat, miercuri, într-o nouã misiune în Afganistan. Este vorba despre Batalionul 33 Vânãtori de Munte Posada, care bifează a patra plecare în afara tãrii. Rudele si prietenii militarilor au asistat la ceremonia de rãmas bun. Din batalion fac parte si 20 de femei care poartã uniforma vânãtorilor de munte. În următoarele șase luni, ele vor participa la operațiuni în regiunea Zabul.

VOX "Voi coordona tot ceea ce înseamnã relatia cu populatia de gen feminin din Afganistan. Vom încerca sã abordãm din punct de vedere cultural populatia de acolo."

În ciuda asprei pregătiri militare, tinerii au fost copleșiți de emoția desparțirii de familie.

VOX "Sunt la a treia misiune si emotiile mereu o sã rãmânã. Trebuie sã ai nevoie de încurajãri. si noi care plecãm si noi care rãmânem acasã."

În timpul ceremoniei, strigarea numelor soldatilor decedati în misiunile anterioare din Afganistan a îndoliat atmosfera.
Ministrul Apărării, Corneliu Dobrițoiu, nu a ratat ocazia să marcheze momentul cu o remarcă politică.

CORNELIU DOBRITOIU, ministrul Apãrãrii "Ei sunt cei care aduc valorea pozitivã, nu ceilalti care ne defãimeazã pe la curtile europene."

De-a lungul anilor, opt militari din cadrul Batalionului de Vânãtori de Munte Posada au cãzut la datorie în misiuni internationale.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • Navă militară românească, în misiune de deminare ( 12 Iulie 2019 )

  Misiune NATO împotriva minelor! Un vas militar aparținând Forțelor Navale Române a pornit într-o misiune internațională în Marea Neagră, împotriva minelor, alături de nave din țări precum Italia, Franța și Turcia.

 • Concluziile primei etape a anchetei în cazul uciderii polițistului din Timiș ( 8 Iulie 2019 )

  Prima parte a anchetei în cazul uciderii polițistului Cristian Amariei, în județul Timiș, a fost finalizată. Nouă polițiști, printre care cei doi adjuncți ai șefului Inspectoratului de Poliție Județean Timiș și șeful Poliției Orașului Recaș...

 • Românii cheltuie mult pe hrană, europenii dau banii pe utilități ( 3 Iulie 2019 )

  Românii cheltuie cei mai mulți bani pe hrană, în timp ce europenii pe utilități! Cel puțin așa rezultă din ultimul studiu Eurostat dat publicității. Când vine vorba de mâncare, românul nu se uită la bani. Așa a ajuns România...

 • Marș de solidaritate, pentru Cimitirul Valea Uzului ( 9 Iunie 2019 )

  Marș de solidaritate, în cazul cimitirului de la Valea Uzului! Peste 300 de români și maghiari au participat la o adunare de solidaritate interetnică româno-maghiară, sîmbătă după-amiază, în Piața Unirii din Cluj-Napoca.

 • Doi militari români, răniți în Afganistan ( 6 Mai 2019 )

  Militari români, răniți în Afganistan! Este vorba de doi militari din cadrul Batalionului 300 Protecția Forței "Sfântul Andrei": caporalul clasa a III-a Laurențiu Bogatu și fruntașul Ionuț Burlacu. Ei au fost răniți, noaptea trecută...

 
 

Informații utile

 

Curs valutar : Marți, 21 Mai. 2019

1 USD = 4.2726 RON
0.0073
1 EUR = 4.7627 RON
0.0020
 

Program TV


 

Arhivă video

vezi arhiva video

 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2