Date companie
 
 
 
 

Petrecerile de Crãciun pe rit vechi, în plinã desfãșurare

RSS Știri
 
 
Data publicării : 8 Ianuarie 2013
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : iarna, petrecere, vechi, craciun, sarbatori, statiuni, ucraineni, moldoveni, rusi, rit
 

Sarbatorile de iarna nu s-au incheiat pentru toata lumea! Moldovenii, ucrainienii și rușii sărbătoresc, în 8 ianuarie, Nașterea Domnului, Crăciunul pe rit vechi. Petrecerile au început în Ajun, în seara de 7 ianuarie. Creștinii de dincolo de Prut, care sărbătoresc Crăciunul pe rit vechi, au venit în România încă din weekend. Împreună cu cei din țară, au umplut hotelurile și pensiunile din stațiunile montane și au încins petrecerea.

VOX "- E foarte plãcut. O țarã destul de minunatã. O petrecem într-o companie destul de veselã, ne place. - E prima oarã când veniți aici de Crãciun? - Da."

VOX "Atmosferã de sãrbãtoare. Pe pârtie multã zãpadã timp frumos."

VOX "- Superb! - Cum petreceti in seara asta? - Normal! La cina, apoi la disco."

VOX "Ne simțim foarte bine! Suntem foarte bucuroși sã întâmpinãm Crãciunul în România și venim și la anul."

VOX "- Ne distrãm de minune! Avem un Crãciun frumos. - E pentru prima oarã? - Nu, suntem de mai mulți ani aici. Chiar e o tradiție de familie."

La miezul nopții, turiștii și-au urat "Crãciun Fericit!" sub cerul luminat de explozia artificiilor. Hotelierii sunt mulțumiți, pentru cã anul acesta s-au ocupat toate locurile.

ERIC SZOBOSZLOY, manager hotel "Avem peste 390 de persoane mai mult decât am avut de revelion și le-am pregãtit evident un meniu festiv."

Petrecerea din Ajun s-a încheiat marți-dimineațã, dar este reluată seara, în prima zi de Crăciun pe rit vechi.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • Soluții pentru copiii ucraineni ( 2 Martie 2022 )

  Autoritățile române caută soluții pentru zecile de mii de refugiați ucraineni. De la începutul conflictului, aproape 120.000 de oameni au ajuns în România. Cei mai mulți și-au continuat călătoria, spre alte state europene. 46.000 sunt încă aici, deși doar puțin peste 1.000 au cerut azil.

 • Zăpadă, aer curat și servicii ireproșabile, la Stâna de Vale ( 21 Martie 2021 )

  Iarna prelungită este pe sufletul turiștilor mari și mici, care aleg stațiunea Stâna de Vale din județul Bihor, ca destinație de vacanță ori pentru a petrece weekend-ul. Supranumită Perla Apusenilor, stațiunea este...

 • Stâna de Vale, locul ideal pentru vacanță ( 7 Martie 2021 )

  Primăvara și-a intrat în drepturi, iar practicarea sporturilor de iarnă, în majoritatea stațiunilor montane de la noi, nu este favorizată de vremea caldă specifică acestei perioade. Cu toate acestea, pârtiile din Stâna de Vale sunt numai bune pentru schi.

 • Crăciunul Favorit TV, în topul preferințelor ( 28 Decembrie 2020 )

  „Crăciun de poveste”, emisiunea care v-a adus în case și în suflet cele mai frumoase colinde, cântece și dansuri populare, la Favorit TV, v-a bucurat și duminică, pentru că sărbătorile continuă alături de noi! Fascinantul spectacol, adus în inima dumneavoastră de Raluca Diaconu, s-a situat în topul preferințelor iubitorilor de muzică populară autentică. Astfel, o medie de 192.000 telespectatori au urmărit programul Favorit TV, între orele 10.30 și 15.00. La orele prânzului, 312.000 de telespectatori urmăreau alături de noi un Crăciun de poveste.

 • „Crăciun de poveste, cu mlădițe ilfovene”, pe placul telespectatorilor ( 27 Decembrie 2020 )

  „Crăciun de poveste, cu mlădițe ilfovene”, emisiunea specială prezentată de Raluca Diaconu și difuzată, ieri, de Favorit TV, s-a situat în topul preferințelor telespectatorilor. Spectacolul fascinant de colinde...

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2