Date companie
 
 
 
 

Piata Universității din București va suferi mari modificari din 2012

RSS Știri
 
 
Data publicării : 16 Noiembrie 2011
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : proiect, Piata Universitatii, parcare subterana
 

Față nouă pentru centrul Capitalei. Piața Universității va fi reamenajată, după ce se va termina construcția parcării subterane. Totul va costa aproximativ o jumătate de milion de euro. Proiectul a primit acordul unei comisii din care au facut parte 8 arhitecți.

GHEORGHE PĂTRAȘCU, arhitect-șef al Capitalei: "Va arata ca un adevarat spatiu public demn de Europa. (...) Nu vor mai exista masini parcate aiurea. Pietonul se va simti în largul lui si va circula pe un culoar liber, va fi un spatiu care o sa atraga.''

Primaria Capitalei s-a gândit sa reinventeze zona kilometrului Zero, așa că a organizat un concurs de arhitectura, unde au participat peste 50 de proiecte. Planul câstigator mai prevede si pavarea zonei unde se aflau cele 4 statui de la Universitate.

SORIN OPRESCU, primarul general al Capitalei: "Problema mea este sa termin cu placa de pus, sa consolideze si sa aduc statuile înapoi. Dupa care începe amenajarea spatiului. (...) Eu sper ca la sfârsitul lui martie, aprilie sa fiu gata cu amenajare.''

Câstigator a fost planul cel mai simplu si usor de pus în practica, dar si cel mai convenabil din punct de vedere financiar.




« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu



 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2