Date companie
 
 
 
 

Plan de transport aerian, în București

RSS Știri
 
 
Data publicării : 4 Februarie 2023
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : Drone taxi Bucuresti
 

În viitor, cerul Capitalei României ar putea fi împânzit de drone-taxi. Un proiect în acest sens a fost pus în dezbatere, la nivelul Primăriei Municipiului București, care va colabora cu Institutul Național de Cercetare – Dezvoltare Aerospațială ”Elie Carafoli”, pentru a dezvolta mobilitatea aeriană urbană. Scopul utilizării dronelor-taxi este acela de a folosi eficient spațiul aerian al orașelor, pentru transport de pasageri și pentru mărfuri, o soluție necesară pentru decongestionarea traficului la sol.

RALUCA ALEXE, reporter ”Până la implementarea propriu-zisă a proiectului privind utilizarea dronelor-taxi este, însă, cale lungă. Pentru implementarea conceptului este nevoie de tehnologii inovative pentru vehiculele cu decolare și aterizare verticală, dar și de infrastructură, vorbind despre vertiporturi, adică spații special concepute pentru dronele taxi și cele de livrare.”

Deocamdată, primele discuții vor avea loc în viitoarea ședință a Consiliului General al Municipiului București. Pentru dezvoltarea domeniului de mobilitate aeriană urbană vor fi organizate evenimente știițifice adresate publicului larg, susținute de Institutul Național de Cercetare – Dezvoltare Aerospațială ”Elie Carafoli”, urmând ca Primăria Capitalei să se ocupe de promovarea aceastora. În prezent, dronele-taxi sunt în proces de testare în mai multe țări asiatice.


Plan de transport aerian, în București

« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2