Date companie
 
 
 
 

Planuri pentru Lacul Morii

RSS Știri
 
 
Data publicării : 17 August 2022
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : Concurs Lacul Morii
 

Planuri ambițioase, pentru amenajarea zonei Lacul Morii din București! Administrația Sectorului 6  a lansat, împreună cu Ordinul Arhitecților din România, un concurs internațional de soluții pentru amenajarea zonei. În concursul de soluții vor intra pentru proiectare Parcul Crângași, zona adiacentă și sudică a digului, insula, digul până la Chiajna și zona adiacentă acestuia.

RALUCA ALEXE, reporter ”Concursul internațional de soluții pentru amenajarea zonei Lacului Morii are în vedere și proiectarea pe lac a unei piste de patru kilometri, pentru practicarea sporturilor nautice. De altfel, este singurul lac din regiune care ar permite amenajarea unei astfel de piste. Edilul Sectorului 6, Ciprian Ciucu, spune că a semnat, deja, un protocol pe 10 ani cu Apele Române, în vederea amenajării digului și insulei și pentru a putea folosi luciul apei în scopul practicării sporturilor nautice.”

Pentru a pune în aplicare planul de reamenajare, pe lângă încheierea acordului cu Apele Române, Primăria Sector 6 a identificat și a inventariat terenurile, a contractat și finalizat studiile necesare temei de concurs, arheologic, dendrologic, de faună. Edilul Ciprian Ciucu a anunțat că, în vederea demarării proiectului de amenajare, zona sufocată de deșeuri a fost igienizată. El a explicat că acest concurs internațional de soluții  va permite selectarea celor mai bune idei, pentru un urbanism de calitate.

 

Planuri pentru Lacul Morii

« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2