Date companie
 
 
 
 

Poluare cu sodă caustică, pe un lac din județul Tulcea

RSS Știri
 
 
Data publicării : 23 Mai 2015
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : poluare, animale, uzina, fantani, culturi, soda, caustica, tulea
 

Poluare cu sodă caustică, pe un lac din Tulcea! Oamenii care locuiesc în apropierea unui canal care pornește din lac sunt revoltați. Ei susțin că le-au murit animalele după ce s-au adăpat, culturile agricole sunt distruse, iar apa din fântâni nu mai este bună de băut.

AMBIANȚĂ "Să știți că are gust lesiatic... Miros de sodă caustică."

AMBIANȚĂ "Uitați, asta este soda. Soda ieșită prin infiltrare din..."

Oamenii povestesc că, peste noapte, în locul apei din canal au găsit un strat gros de pământ. Ei susțin că reziduurile unei uzine de aluminiu din apropiere ar fi ajuns în lacul din care pornește canalul, poluând, astfel, totul.

VOX "Noi ne aflăm acum exact în mijlocul canalului, era adânc de trei metri. Sub acest pământ se află soda depozitată de ani de zile de la combinatul de aluminiu care afectează panza freatică a fântânilor. Ajungea în grădinile oamenilor, distrugea și via."

VOX "- Soda, soda, un fel de sodă galbenă. - Și cu ce vă afectează? - Păi, fântânile ce fac? Apă de unde mai ia lumea asta?"

VOX "Într-adevăr s-a produs o dislocare a terenului, atât datorită apei, (...) cât și datorită depozitării unei cantități mai mari de piatră de către procesatorul haltei. (...) S-au luat probe și de apă și de sol din apropiere."

Deocamdată, localnicii s-au ales cu promisiuni. Autoritățile promit că vor lua măsuri, iar reprezentanții firmei care se ocupă de exploatarea zgurei spun că vor reface canalul.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • Aer mai curat, în perioada stării de urgență ( 21 Mai 2020 )

  Mai puțină activitate umană, mai puțină poluare! În cele două luni de stare de urgență am respirat aer mai curat. O demonstrează măsurătorile din satelit realizate de compania românească Terrasigna.

 • Fântâni arteziene, sub Podul Basarab ( 3 Mai 2020 )

  În plină criză provocată de pandemie, Primăria Sectorului 6 face investiții ca-n vremurile bune! Astfel, a pus funcțiune mai multe fântâni arteziene sub Podul Basarab, cu scopul, susține edilul Gabriel Mutu, de a combate...

 • Primăria Capitalei și primăriile de sector din București, amendate ( 7 Martie 2020 )

  Primăria Capitalei și primăriile de sector din București, amendate de inspectorii Gărzii de Mediu cu suma de 75.000 de lei. Sancțiunile au fost date pentru că nu au fost implementate corect măsurile pe care primăriile și le-au asumat în Planul Integrat de Calitate a Aerului.

 • Poluare extremă, noaptea trecută, în București și Ilfov ( 2 Martie 2020 )

  Ministrul Mediului, Costel Alexe a venit cu explicații în urma faptului că aseară, în București, s-au înregistrat niveluri record de poluare! Ministrul Mediului a explicat în această dimineață, într-o conferință de presă, că...

 • Zeci de tineri ecologiști au protestat împotriva poluării ( 15 Februarie 2020 )

  Marș pentru un aer mai curat! Zeci de tineri au ieșit pe bulevardele din Capitală, pentru a-i îndemna pe bucureșteni să lase mașinile acasă și să meargă mai des pe jos, pentru a avea un aer mai curat și mai puțin poluat.

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2