Date companie
 
 
 
 

Posturi deblocate la stat, din aceasta toamna

RSS Știri
 
 
Data publicării : 21 August 2010
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : emil boc, posturi, posturi deblocate, legea de salarizare, sistem bugetar, caeficienti de salarizare
 

Posturile din sanatate si justitie ar putea fi deblocate în acest an, dupa ce Guvernul va termina planul de restructurare. În plus, anul viitor, salariul minim ar putea creste.

EMIL BOC - premier : "În luna septembrie, dupa ce se încheie prima etapa a procesului de restructurare, vom face o analiza ce posturi pot fi si câte deblocate în sistem. Avem nevoie de mai multe posturi, nu doar în sanatate, dar si în justitie."

Deocamdata, Guvernul trebuie sa restructureze aproape 70 de mii de posturi din sistemul bugetar, dupa cum si-a luat angajamentul în faþa Fondului Monetar International.

BOGDAN HOSSU - presedinte Cartel Alfa : "Ceea ce înca mai exista în sistemul bugetar sunt posturi vacante dar bugetate, reducerile trebuie sa înceapa cu aceste posturi."

Tot de planul de reducere de posturi depinde si majorarea salariilor pentru angajatii de la stat, din 2011.

MARIUS PETCU - presedinte CNSLR Fratia : "Se vorbeste explicit despre recuperarea celor 25 la suta, în medie de 10-15 la suta. (...) E vorba de recuperari mai mari pentru cei cu salarii mici si stagnari pentru cei din vârful piramidei."

Sindicatele spun ca i-au cerut premierului ca salariul minim pe economie sa creasca în 2011 de la 600 la 750 de lei. La discutii, Emil Boc le-a avansat suma de 640 de lei.

EMIL BOC - premier : "Sunem în plina faza de negociri cu sindicatele. Vom lua o decizie si aprobat prin HG."

Legea unica de salarizare în sistemul bugetar va fi modificata în totalitate, iar noua forma se va aplica de la 1 ianuarie 2011. Potrivit newsin, mai multe functii vor fi eliminate, iar coeficientii de salarizare vor fi modificati.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • M.A.E. scoate sute de posturi la concurs ( 24 Martie 2021 )

  Ministerul Afacerilor Externe anunță organizarea unui concurs pentru ocuparea a 120 posturi diplomatice și consulare și 132 de posturi pentru funcții de execuție. Selecția se va desfășura în baza regulamentelor...

 • Concedieri la Ministerul Muncii ( 10 Ianuarie 2020 )

  Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, anunță reducerea posturilor din instituția pe care o conduce. 101 de angajați vor fi concediați în acest an. De la 424 de posturi cât prevedea vechea organigramă, noua propunere prevede...

 • Poliția Română scoate la concurs alte aproape 2.400 de posturi ( 1 Octombrie 2016 )

  Veste bună pentru cei care vor să lucreze în Poliție! Inspectoratul General al Poliției Române anunță că începe o nouă etapă în programul de reducere a deficitului de personal cu care se confruntă întreg Ministerul Afacerilor Interne și scoate la concurs aproape 2.400 de posturi. 

 • Emil Boc a declarat că nu va candida la alegerile prezidențiale ( 22 August 2013 )

  Fostul premier Emil Boc nu vrea la Cotroceni! Întrebat de jurnaliști dacă va intra anul viitor în cursa pentru președinție, actualul primar al municipiului Cluj-Napoca a declarat că nu-și dorește să candideze la funcția de șef al statului și că preferă, în schimb, să fie un lider ceva mai mic...

 • Klaus Johannis acuză Guvernul că face economii costisitoare ( 3 August 2013 )

  Guvernul a vrut să facă economii, prin tăierea posturilor din administrația publică locală, dar a provocat cheltuieli și mai mari! Din cauză că nu mai au suficienți angajați, primăriile plătesc mai mult firmelor private, pentru treburile pe care le făceau foștii salariați. Decizia Guvernului este criticată de primarul Sibiului, Klaus Iohannis, care susține că administrația locală cheltuiește acum de patru ori mai mult, pentru serviciile private de pază.

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2