Date companie
 
 
 
 

Prahovenii cu handicap stau ore intregi l​a cozi pentru reevaluare

RSS Știri
 
 
Data publicării : 14 Mai 2013
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : cozi, dosare, dizabilitati
 

Prahovenii cu handicap sunt obligati sã stea la cozi interminabile pentru a le fi revãzute dosarele. Multi dintre ei vin cu noaptea în cap pe holurile Directiei de Asistentã Socialã pentru a sta la rand. 11.000 de persoane cu dizabilitãti din Prahova trebuie sã meargã anual la o reevaluare, asa ca, de luni pânã joi, timp de patru ore, la Comisia de handicap din cadrul Directiei de Asistentã Socialã, sunt programati câte 100 de oameni.

VOX: "- De la ce orã ati venit astãzi? – Pe la 4 si ceva. – De ce asa devreme? – Pentru cã stiam cã se face listã si am vrut sã iau ceva mai mic."

VOX: "Am venit de dimineatã, de la ora 6.00, dar s-au bãgat în fatã persoane din afarã, nu erau, degeaba ne dau bon."

Pe holurile institutiei existã bãncute, dar acestea sunt insuficiente.

VOX: "Am venit acum trei sãptãmâni sã depun dosarul, dar a fost babilonie. Lume în cârje, fãrã picioare, fãrã mâini, oameni bolnavi. Data trecutã s-a stat de la 5 fãrã 10 pânã la 10 jumate când a intrat."

Reprezentantii institutiei spun cã situatia ar putea fi evitatã dacã oamenii ar veni la program.

CARMEN CONSTANTIN, purtãtor de cuvânt DGASPC Prahova: "Numãrul este foarte-foarte mare. Am avut persoane care au venit si de la 2 noaptea. Programul începe de la 8 jumate. Rugãmintea mea e ca oamenii sã vinã la o orã rezonabilã, astfel incat sã nu mai stea atât de multe ore la reevaluare."

Din comisie fac parte 11 functionari, care fac atât reevaluãri, cât si evaluãri ale noilor dosare. Toti vor fi luati la întrebãri de o comisie a Ministerului Muncii.

prin telefon: MARIANA CAMPEANU, ministrul Muncii: "Acolo e o situatie, o aglomerare mai mare. acolo au fost chemate persoanele obisnuite care vin pt revizie, dar in acelasi timp au fost chemate si persoanele care au avut dosarele la parchet".

Concluziile evaluarii comisiei de la Bucuresti vor fi facute publice cat mai curand, a asigurat ministrul Muncii.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • Prima grădină publică pentru persoane cu dizabilități, la Oradea ( 2 Martie 2021 )

  Un teren dezafectat și plin de bălării din centrul Oradiei, aflat în proprietatea Primăriei, va fi transformat, în următoarele luni, în prima grădină publică din țară, destinată persoanelor cu dizabilități.

 • Cozi pentru plata taxelor ( 19 Mai 2020 )

  La câteva zile după ridicarea stării de urgență, românii dau năvală să-și plătească dările către stat. În Capitală, zeci de persoane bucureșteni s-au așezat la coadă, la primele ore ale dimineții, în fața Direcției de taxe și impozite a Sectorului 6. 

 • Plan de eliminarea a cozilor de la Fisc, cu ajutorul unui click ( 22 Decembrie 2019 )

  Cozile de la ghișeele Fiscului, eliminate cu ajutorul unui simplu click pe dispozitivele mobile! Ministrul Finanțelor Florin Cîțu dezvăluie un astfel de plan, într-o postare pe Facebook. Se urmărește, astfel, modernizarea...

 • Șoala viitorului, în stadiu de proiect educațional în Grădinița ”Floare Albastră” ( 29 Octombrie 2019 )

  Creșterea calității educației! Asta își propune un proiect ERASMUS, prin intermediul Grădiniței ”Floare Albastra” din București. Astfel, unitățile educaționale participante din România, Bulgaria, Spania, Grecia și Letonia...

 • Protestul persoanelor cu dizabilități ( 8 Februarie 2019 )

  Protest în toată țara, din cauza finanțării asistenței sociale! Protestatarii, între care și persoane cu dizabilități, au ieșit în stradă, astăzi, în București și în alte orașe, din 23 de județe! Oamenii își exprimă nemulțumirea față de...

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2