Date companie
 
 
 
 

Prăpăd după tornadă

RSS Știri
 
 
Data publicării : 23 Mai 2017
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : viitura, tornada
 

Natura s-a dezlănțuit la Făcăeni, în județul Ialomița! Timp de o jumătate de oră, comuna a fost măturată de o vijelie cu aspect de tornadă, fenomen înregistrat în Făcăeni și în urmă cu 15 ani. Localnicii povestesc îngroziți cum s-a pornit prăpădul, după o ploaie torențială.

VOX femeie: "Ca acum 15 ani, a fost tornadă la Făcăeni. A venit dinspre pădure, de la apă, de la brațul Borcea, și o viitură foarte mare, un vânt foarte puternic, s-a oprit ploaia și a urcat încoace, spre sat și ce-a prins în zona vântului, a fost o tornadă mai mică, nu ca cea de atunci 15 ani."

VOX altă femeie: "Am văzut, dintr-o dată ca un vârtej, mare, a plouat, dar s-a oprit și s-a auzit un vuiet așa puternic, a plouat foarte tare și dintr-o dată s-a oprit și s-a auzit un huiet foarte mare."

O stație de autobuz a fost parțial distrusă, țiglele de pe mai multe case au fost dislocate iar 120 de copaci au fost rupți de vântul puternic.

VOX bătrână: "Ce să pățesc mama? A fost potopul lui Noe, a fost furtună mare, ploaie mare, furtună în tot felul. A luat jumătate gardul."

VOX femeie: "Ne-a scos bradul, ne-a rupt gardul, a luat plăcile de pe bucătării din spate."

O pădure întreagă, plantată chiar după tornada de acum 15 ani, a fost pusă la pământ. Autoritățile locale și județene au venit de urgență la Făcăeni, pentru a evalua pagubele. Oamenii spun că de data aceasta vârtejul nu a mai coborât până la nivelul solului, motiv pentru care pagubele sunt mai mici decât în 2002, când tornada a avariat peste 400 de gospodării, iar 30 de case au fost distruse complet.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • Potop în comuna Mihai Viteazu. Vreme frumoasă în zilele următoare ( 27 Septembrie 2019 )

  A fost potop în județul Constanța! În localitatea Mihai Viteazu, a plouat, în patru ore, cât în toată luna septembrie. Viiturile formate în urma ruperii cerului au făcut prăpăd. Satul Sinoe a fost distrus aproape total.

 • Avertizări de noi furtuni și inundații ( 9 Iunie 2019 )

  Meteorologii a emis nouă avertizare cod portocaliu de ploi torențiale pentru 6 județe, până la ora 21.00. Sunt vizate județele Galați, Brăila, Tulcea, Ialomița, Constanța și Călărași. Vor fi perioade în care se vor semnala...

 • Tornadă în județul Timiș, grindină cât oul de porumbel în alte zone din țară ( 20 Septembrie 2017 )

  Vremea extremă face din nou prăpăd în mai multe zone din țară. Grindina a produs pagube importante în județele Prahova, Buzău și Dâmbovița. Noaptea trecută, locuitorii din municipiul Buzău...

 • Grindina a făcut prăpăd, în județul Mehedinți ( 6 Mai 2017 )

  O furtună puternică însoțită de grindină a făcut ravagii, noaptea trecută, în județul Mehedinți. Pasajul de la Vama Porțile de Fier I a fost inundat, iar culturile agricole din mai multe localități au fost afectate de bucățile de gheață.

 • Alertă de viituri în Timiș ( 30 Iunie 2016 )

  Alertă în Timiș! Localnicii din Rovinița Mare au fugit din calea viiturii la rude și prieteni după ce râul Bârzava a ieșit din matcă și a inundat zonele Denta și Gătaia. Oamenii s-au mobilizat împreună cu pompierii și autoritățile și au făcut un dig din 10.000 de saci cu nisip, însă apa a trecut și de acesta și le-a ajuns în curți.

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2