Date companie
 
 
 
 

Prăpăd după tornadă

RSS Știri
 
 
Data publicării : 23 Mai 2017
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : viitura, tornada
 

Natura s-a dezlănțuit la Făcăeni, în județul Ialomița! Timp de o jumătate de oră, comuna a fost măturată de o vijelie cu aspect de tornadă, fenomen înregistrat în Făcăeni și în urmă cu 15 ani. Localnicii povestesc îngroziți cum s-a pornit prăpădul, după o ploaie torențială.

VOX femeie: "Ca acum 15 ani, a fost tornadă la Făcăeni. A venit dinspre pădure, de la apă, de la brațul Borcea, și o viitură foarte mare, un vânt foarte puternic, s-a oprit ploaia și a urcat încoace, spre sat și ce-a prins în zona vântului, a fost o tornadă mai mică, nu ca cea de atunci 15 ani."

VOX altă femeie: "Am văzut, dintr-o dată ca un vârtej, mare, a plouat, dar s-a oprit și s-a auzit un vuiet așa puternic, a plouat foarte tare și dintr-o dată s-a oprit și s-a auzit un huiet foarte mare."

O stație de autobuz a fost parțial distrusă, țiglele de pe mai multe case au fost dislocate iar 120 de copaci au fost rupți de vântul puternic.

VOX bătrână: "Ce să pățesc mama? A fost potopul lui Noe, a fost furtună mare, ploaie mare, furtună în tot felul. A luat jumătate gardul."

VOX femeie: "Ne-a scos bradul, ne-a rupt gardul, a luat plăcile de pe bucătării din spate."

O pădure întreagă, plantată chiar după tornada de acum 15 ani, a fost pusă la pământ. Autoritățile locale și județene au venit de urgență la Făcăeni, pentru a evalua pagubele. Oamenii spun că de data aceasta vârtejul nu a mai coborât până la nivelul solului, motiv pentru care pagubele sunt mai mici decât în 2002, când tornada a avariat peste 400 de gospodării, iar 30 de case au fost distruse complet.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2