Date companie
 
 
 
 

Viiturile au făcut prăpăd, în câteva județe din țară

RSS Știri
 
 
Data publicării : 26 Iunie 2020
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : inundatii, ploi, viitura, pompieri, arges, hunedoara, populatie, alerta, rosu, cod, jiului, botosani, hidrologi, defilul
 

Defileul Jiului a fost închis, în cursul dimineții, din cauza viiturilor care au adus cu sine aluviuni, bucăți de stâncă și trunchiuri de arbori! În cursul dimineții, C.N.A.I.R. și Poliția Rutieră au dispus închiderea circulației rutiere pentru toate categoriile de autovehicule pe Drumul Național 66, între Bumbești Jiu și Petroșani. Traficul rutier a fost reluat în jurul orei 14:30, dar drumarii supraveghează nonstop aona respectivă. Debitul Jiului este de trei ori mai mare ca de obicei, iar apele s-au revărsar deja în unele zone. Până acum, cele mai expuse la inundații sunt Valea de Brazi și Câmpul lui Neag. Locuitorii din zonele vizate de revărsarea Jiului, aflat sub cod roșu de inundații, sunt evacuați din calea apelor, crescute dramatic în urma ploilor torențiale de joi noaptea. Pompierii militari, jandarmii și salvamontiștii din județele Hunedoara, Caraș-Severin, Timiș și Sibiu au intervenit deja pentru evacuarea oamenilor din calea apelor și pentru limitarea efectelor precipitațiilor masive. Puhoaiele de apă fac ravagii și în județul Botoșani, unde Prutul a depășit cota de pericol. Potrivit Inspectoratului pentru Situații de Urgență Botoșani, râul Prut a inundat grădini din satele Rediu și Rădăuți Prut, precum și Drumul Național 24 C, care face legătura între Rădăuți Prut și Miorcani. Sute de persoane au fost evacuate din calea apelor, iar pompierii au fost nevoiți să protejeze cu aproximativ 20.000 de saci de nisip și 500 de metri de panouri mobile casele de lângă Prut. Ploile abundente au făcut ravagii și în județul Argeș, în apropierea râului Mâzgana, unde zeci de gospodării au fost inundate, iar localnicii au fost evacuați.

BIANCA ROTARU, reporter ”Meteorologii anunță ploi abundente și în perioada următoare. La rândul lor, hidrologii au prelungit avertizarea de tip cod roșu de inundații pe Jiu, până la miezul nopții, și pe Prut până sâmbătă noaptea. Sub avertizare de cod portocaliu de inundații sunt râurile din Botoșani, Iași și Vaslui, până sâmbătă la prânz, după care intră în vigoare un cod galben, valabil până în noaptea de sâmbătă spre duminică.”

Hidrologii avertizează că fenomenele periculoase se pot produce și pe afluenții de grad inferior ai râurilor. În zonele cu risc de inundații au fost emise mesaje de atenționare prin sistemul RO-ALERT, pentru ca populația să-și ia măsuri de autoprotecție.


Viiturile au făcut prăpăd, în câteva județe din țară

« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • Cod galben de vreme instabilă ( 11 Iulie 2020 )

  Avertizare meteorologică de tip cod galben de vreme instabilă, valabilă, duminică, în 28 de județe. Ploile torențiale, însoțite de descărcări electrice, vijeliile și grindina se vor manifesta, între orele 6.00 și 18.00, în...

 • În iulie, temperaturi caniculare și disconfort termic ( 29 Iunie 2020 )

  Val de căldură în iulie, avertizează meteorologii! Mercurul din termometre se va apropia de 40 de grade Celsius, iar disconfortul termic va fi ridicat, mai ales în zonele de câmpie.

 • Persoanele afectate de inundații, sprijinite de către autorități ( 24 Iunie 2020 )

  Șeful statului, îngrijorat din cauza inundațiilor care au făcut prăpăd în majoritatea regiunilor țării! Klaus Iohannis a transmis un mesaj de solidaritate românilor afectați de efectele vremii nefavorabile și a dat asigurări că aceștia vor fi ajutați.

 • Viiturile au făcut victime, ploile torențiale și inundațiile continuă ( 23 Iunie 2020 )

  Un bărbat de 56 de ani a fost găsit, în această dimineață, fără suflare, în apa unui pârâu din județul Bihor. Tragedia s-a produs în satul Săliște de Vașcău. Omul, care a fost văzută ultima oară lângă pârâul...

 • Urmările ploilor torențiale și avertizarea meteorologilor ( 17 Iunie 2020 )

  Ploile torențiale din ultimele 48 de ore au provocat uinundarea unor străzi și pasaje rutiere din București și județul Ilfov. Cele mai mari probleme au fost la pasaju de pe Șoseaua București-Târgoviște, unde nu s-a mai putut circula.

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2