Date companie
 
 
 
 

Viiturile au făcut prăpăd, în câteva județe din țară

RSS Știri
 
 
Data publicării : 26 Iunie 2020
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : inundatii, ploi, viitura, pompieri, arges, hunedoara, populatie, alerta, rosu, cod, jiului, botosani, hidrologi, defilul
 

Defileul Jiului a fost închis, în cursul dimineții, din cauza viiturilor care au adus cu sine aluviuni, bucăți de stâncă și trunchiuri de arbori! În cursul dimineții, C.N.A.I.R. și Poliția Rutieră au dispus închiderea circulației rutiere pentru toate categoriile de autovehicule pe Drumul Național 66, între Bumbești Jiu și Petroșani. Traficul rutier a fost reluat în jurul orei 14:30, dar drumarii supraveghează nonstop aona respectivă. Debitul Jiului este de trei ori mai mare ca de obicei, iar apele s-au revărsar deja în unele zone. Până acum, cele mai expuse la inundații sunt Valea de Brazi și Câmpul lui Neag. Locuitorii din zonele vizate de revărsarea Jiului, aflat sub cod roșu de inundații, sunt evacuați din calea apelor, crescute dramatic în urma ploilor torențiale de joi noaptea. Pompierii militari, jandarmii și salvamontiștii din județele Hunedoara, Caraș-Severin, Timiș și Sibiu au intervenit deja pentru evacuarea oamenilor din calea apelor și pentru limitarea efectelor precipitațiilor masive. Puhoaiele de apă fac ravagii și în județul Botoșani, unde Prutul a depășit cota de pericol. Potrivit Inspectoratului pentru Situații de Urgență Botoșani, râul Prut a inundat grădini din satele Rediu și Rădăuți Prut, precum și Drumul Național 24 C, care face legătura între Rădăuți Prut și Miorcani. Sute de persoane au fost evacuate din calea apelor, iar pompierii au fost nevoiți să protejeze cu aproximativ 20.000 de saci de nisip și 500 de metri de panouri mobile casele de lângă Prut. Ploile abundente au făcut ravagii și în județul Argeș, în apropierea râului Mâzgana, unde zeci de gospodării au fost inundate, iar localnicii au fost evacuați.

BIANCA ROTARU, reporter ”Meteorologii anunță ploi abundente și în perioada următoare. La rândul lor, hidrologii au prelungit avertizarea de tip cod roșu de inundații pe Jiu, până la miezul nopții, și pe Prut până sâmbătă noaptea. Sub avertizare de cod portocaliu de inundații sunt râurile din Botoșani, Iași și Vaslui, până sâmbătă la prânz, după care intră în vigoare un cod galben, valabil până în noaptea de sâmbătă spre duminică.”

Hidrologii avertizează că fenomenele periculoase se pot produce și pe afluenții de grad inferior ai râurilor. În zonele cu risc de inundații au fost emise mesaje de atenționare prin sistemul RO-ALERT, pentru ca populația să-și ia măsuri de autoprotecție.


Viiturile au făcut prăpăd, în câteva județe din țară

« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2