Date companie
 
 
 
 

Pregătiri pentru 1 Decembrie

RSS Știri
 
 
Data publicării : 24 Noiembrie 2018
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : pregatiri, defilare
 

Capitala se pregătește pentru parada de 1 decembrie! Circa 3.000 de militari români și străini au participat, astăzi, în zona Arcului de Triumf, la repetiția generală pentru parada Zilei Naționale a României. Ziua de 1 decembrie va fi, în acest an, un eveniment deosebit de important pentru români întrucât se împlinesc 100 de ani de la înfăptuirea Marii Uniri. Circa 4.000 de militari vor defila, anul acesta, pe sub Arcul de Triumf din București. Dintre aceștia, 500 de militari sunt străini constituiți în 21 de detașamente, din 20 de țări.

AMBIANȚĂ 

O noutate, în acest an, sunt detașamentele ce amintesc de tradițiile poporului român și de luptele duse în Primul Război Mondial pentru reîntregirea României, care vor trece pe sub Arcul de Triumf. Totodată, în premieră, va defila și un detașament format din transportoarele blindate Pirahna 5, dar și o instalație de rachete Patriot, care va intra în dotarea Armatei României de anul viitor. În plus, vor trece pe sub Arcul de Triumf și o serie de detașamente în ținute de epocă, un detașament de rezerviști voluntari și asociația militarilor veterani cu dizabilități. De asemenea, de 1 decembrie, 50 de mijloace aeriene, printre care elicoptere ale forțelor armate canadiene, dar și piloții celei mai îndrăgite formații de acrobație aeriană din România, "Iacării Acrobați", vor zbura pe deasupra Arcului de Triumf. Ministerul Afacerilor Interne va fi prezent la paradă cu peste 600 de lucrători din cadrul inspectoratelor de poliție, jandarmerie, poliția de frontieră și pentru situații de urgență. Totodată, vor mai participa și peste 60 de autospeciale și șase elicoptere din cadrul Inspectoratului General pentru Aviație.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • Pregătiri pentru alegerile prezidențiale ( 4 Noiembrie 2019 )

  Mai sunt doar câteva zile până la Alegerile Prezidențiale. Sistemul de Telecomunicații Speciale, Autoritatea Electorală Permanentă și Institutul Național de Statistică transmit că au luat toate măsurile pentru că votul...

 • Pregătiri pentru summit ( 8 Mai 2019 )

  Pregătiri intense pentru Summit-ul european de la Sibiu! Mâine, orașul va fi gazda întâlnirii liderilor tututor statelor membre ale Uniunii Europene. 

 • Pregătiri pentru Revelion, la Stâna de Vale ( 28 Decembrie 2018 )

  Românii se pregătesc să întâmpine noul an, fiecare, după dorință și după cum îl ține buzunarul: la munte, pe o plajă exotică în străinătate sau pe litoralul Mării Negre, pe la rude sau prieteni din alte localități ori acasă.

 • Pregătiri pentru Sărbătoarea Castanelor, la Baia Mare ( 22 Septembrie 2018 )

  Pregătiri de sărbătoare, la Baia Mare! Este vorba de Castane 2018, care se va desfășura în perioada 28 septembrie – 7 octombrie. Initial, Sărbătoarea Castanelor era programată să se desfasoare în perioada 17 septembrie – 7 octombrie.

 • Pregătiri pentru iarnă ( 17 Septembrie 2018 )

  RADET București începe încărcarea cu apă a instalațiilor de alimentare cu energie termică. Asociațiile de proprietari racordate la sistemul centralizat de termoficare trebuie să se asigure că instalațiile interioare proprii de alimentare cu energie termică sunt în stare de funcționare și că lucrările din interiorul imobilelor sunt finalizate. 

 
 

Informații utile

 

Curs valutar : Marți, 21 Mai. 2019

1 USD = 4.2726 RON
0.0073
1 EUR = 4.7627 RON
0.0020
 

Program TV


 

Arhivă video

vezi arhiva video

 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2