Date companie
 
 
 
 

Pregatiri pentru simulari de examene

RSS Știri
 
 
Data publicării : 10 Ianuarie 2014
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : pregatiri, examene
 

Pregatiri de examene! Simularea evaluării naționale a elevilor de clasa a VIII-a va avea loc în perioada 18-20 februarie, iar cea a bacalaureatului, la care vor participa în premieră și elevii de clasa a XI-a, între 3 și 7 martie. Disciplinele la care se organizează simularea evaluării naționale pentru elevii clasei a VIII-a sunt limba și literatura română (18 februarie), limba și literatura maternă (19 februarie) și matematică (20 februarie). Elevii de liceu vor avea si ei emotii, dar în luna martie, cand vor simula probele scrise la limba și literatura română (3 martie), limba și literatura maternă (4 martie), proba obligatorie a profilului (5 martie) și, doar pentru elevii claselor a XII-a, proba la alegere a profilului și specializării (7 martie). Rezultatele obținute de elevi nu se trec în catalog.

ALEXANDRA GEORGESCU, reporter: Ministerul Educației susține că simulările au un dublu scop. Pe de o parte există avantajul familiarizării cu rigorile unei evaluări naționale, respectiv a unui examen de bacalaureat, pe de alta se dorește optimizarea rezultatelor obținute de către elevii din învățământul preuniversitar la finalul studiilor gimnaziale sau liceale.
« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • Ministrul Educației renunță la modificările aduse admiterii în învățământul liceal ( 14 Mai 2019 )

  Ministrul Educației, Ecaterina Andronescu a anunțat că renunță la modificările aduse admiterii în învățământul liceal, astfel că etapele înscrierii elevilor la liceu vor începe de miercuri, 15 mai, așa cum era prevăzut inițial în calendarul examenelor.

 • Pregătiri pentru summit ( 8 Mai 2019 )

  Pregătiri intense pentru Summit-ul european de la Sibiu! Mâine, orașul va fi gazda întâlnirii liderilor tututor statelor membre ale Uniunii Europene. 

 • Pregătiri pentru Revelion, la Stâna de Vale ( 28 Decembrie 2018 )

  Românii se pregătesc să întâmpine noul an, fiecare, după dorință și după cum îl ține buzunarul: la munte, pe o plajă exotică în străinătate sau pe litoralul Mării Negre, pe la rude sau prieteni din alte localități ori acasă.

 • Pregătiri pentru 1 Decembrie ( 24 Noiembrie 2018 )

  Capitala se pregătește pentru parada de 1 decembrie! Circa 3.000 de militari români și străini au participat, astăzi, în zona Arcului de Triumf, la repetiția generală pentru parada Zilei Naționale a României. Ziua de 1 decembrie va fi, în acest an, un eveniment deosebit de important pentru români întrucât se împlinesc 100 de ani de la înfăptuirea Marii Uniri. Circa 4.000 de militari vor defila, anul acesta, pe sub Arcul de Triumf din București. Dintre aceștia, 500 de militari sunt străini constituiți în 21 de detașamente, din 20 de țări.

 • Pregătiri pentru Sărbătoarea Castanelor, la Baia Mare ( 22 Septembrie 2018 )

  Pregătiri de sărbătoare, la Baia Mare! Este vorba de Castane 2018, care se va desfășura în perioada 28 septembrie – 7 octombrie. Initial, Sărbătoarea Castanelor era programată să se desfasoare în perioada 17 septembrie – 7 octombrie.

 
 

Informații utile

 

Curs valutar : Marți, 21 Mai. 2019

1 USD = 4.2726 RON
0.0073
1 EUR = 4.7627 RON
0.0020
 

Program TV


 

Arhivă video

vezi arhiva video

 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2