Date companie
 
 
 
 

Pregatiri pentru simulari de examene

RSS Știri
 
 
Data publicării : 10 Ianuarie 2014
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : pregatiri, examene
 

Pregatiri de examene! Simularea evaluării naționale a elevilor de clasa a VIII-a va avea loc în perioada 18-20 februarie, iar cea a bacalaureatului, la care vor participa în premieră și elevii de clasa a XI-a, între 3 și 7 martie. Disciplinele la care se organizează simularea evaluării naționale pentru elevii clasei a VIII-a sunt limba și literatura română (18 februarie), limba și literatura maternă (19 februarie) și matematică (20 februarie). Elevii de liceu vor avea si ei emotii, dar în luna martie, cand vor simula probele scrise la limba și literatura română (3 martie), limba și literatura maternă (4 martie), proba obligatorie a profilului (5 martie) și, doar pentru elevii claselor a XII-a, proba la alegere a profilului și specializării (7 martie). Rezultatele obținute de elevi nu se trec în catalog.

ALEXANDRA GEORGESCU, reporter: Ministerul Educației susține că simulările au un dublu scop. Pe de o parte există avantajul familiarizării cu rigorile unei evaluări naționale, respectiv a unui examen de bacalaureat, pe de alta se dorește optimizarea rezultatelor obținute de către elevii din învățământul preuniversitar la finalul studiilor gimnaziale sau liceale.
« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • Glume, picanterii și scene amuzante din culisele emisiunii ”Opriți Timpul” ( 23 Februarie 2020 )

  Maratonul pregătirilor continuă, la „Opriți Timpul”! Corina Chiriac și Adrian Enache, împreună cu invitații lor, pregătesc temeinic spectacolele de televiziune din noul sezon al emisiunii, care va debuta în 22 martie, la Național TV.

 • Pregătiri pentru alegerile prezidențiale ( 4 Noiembrie 2019 )

  Mai sunt doar câteva zile până la Alegerile Prezidențiale. Sistemul de Telecomunicații Speciale, Autoritatea Electorală Permanentă și Institutul Național de Statistică transmit că au luat toate măsurile pentru că votul...

 • Ministrul Educației renunță la modificările aduse admiterii în învățământul liceal ( 14 Mai 2019 )

  Ministrul Educației, Ecaterina Andronescu a anunțat că renunță la modificările aduse admiterii în învățământul liceal, astfel că etapele înscrierii elevilor la liceu vor începe de miercuri, 15 mai, așa cum era prevăzut inițial în calendarul examenelor.

 • Pregătiri pentru summit ( 8 Mai 2019 )

  Pregătiri intense pentru Summit-ul european de la Sibiu! Mâine, orașul va fi gazda întâlnirii liderilor tututor statelor membre ale Uniunii Europene. 

 • Pregătiri pentru Revelion, la Stâna de Vale ( 28 Decembrie 2018 )

  Românii se pregătesc să întâmpine noul an, fiecare, după dorință și după cum îl ține buzunarul: la munte, pe o plajă exotică în străinătate sau pe litoralul Mării Negre, pe la rude sau prieteni din alte localități ori acasă.

 
 

Informații utile

 

Curs valutar : Marți, 21 Mai. 2019

1 USD = 4.2726 RON
0.0073
1 EUR = 4.7627 RON
0.0020
 

Program TV


 

Arhivă video

vezi arhiva video

 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2