Date companie
 
 
 
 

Premieră cu spectacolul "Parcul", la deschiderea stagiunii, la Teatrul Masca

RSS Știri
 
 
Data publicării : 12 Octombrie 2013
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : masca, premiera, spectacol, teatrul, parcul, Cismigiu
 

Premieră la Teatrul Masca! Stagiunea a fost deschisă cu spectacolul "Parcul", realizat în maniera specifică, a statuilor vivante și a pantomimei. Spectacolul, de excepție prin tehnica de realizare a personajelor, este unic și prin tema abordată.
În inima Bucureștilor pulsează o oază de frumos și de istorie, Grădina Cișmigiu. Strans legată de chiar istoria Capitalei, Grădina Cișmigiu își etalează și astăzi misterele îmbrăcate în patina vremii. Plin de umbre ale celor care i-au marcat existența, Cișmigiul te invită să-l admiri și să te bucuri de farmecul inegalabil al aleilor sale. Farmecul Grădinii emblematice pentru Capitala țării i-a cucerit și pe actorii de la Masca. Talentul lor s-a amestecat cu acest farmec, în creuzetul artei teatrale, și rezultatul este dăruit, acum publicului.

MIHAI MĂLAIMARE, director, Teatrul Masca "E o frescă! De fapt, este o istorie romanțată a celei mai iubite grădini publice din București, parcul Cișmigiu. E o frecă a celor 160 de ani de existență a parcului, începând de la 1854, când a fost inaugurat de Barbu Stirbei, și până astăzi. "

VALENTIN MIHALACHE, actor, Teatrul Masca "Practic, sunt surprinse episoade importante din viață, din lunga existență a acestui parc, practic, fiind cel mai vechi din București. "

În spectacolul de la Masca, doi pensionari joacă șah în Cișmigiu. Joacă șah parcă dinainte de construirea parcului și sunt martorii trecerii timpului peste oamenii și faptele lor, la adăpostul umbros, plin de răcoare și mister.

COSMIN CREȚU, actor, Teatrul Masca "Am vrut să reușim o retrospectivă la adresa societății românești. Am privit atât cu ironie, cu autoironie și cu o ușoară doză de existență a realității care ne înconjoară."

HARICLEEA BĂDESCU, actriță, Teatrul Masca "Pentru mine este ceva nou, de când am început colaborarea cu maestrul Mălaimare. Am învățat foarte multe lucruri noi, cum ar fi, de exemplu, tehnica de statuie vivantă."

VOX "Costumațiile și decorul și felul în care joacă personajele îmi plac. Mi-a plăcut foarte mult!"

VOX "E o concepție aparte, foarte originală! Și costumele îmi plac, ideea în sine îmi place. Muzica este foarte frumoasă, adecvată, mi se pare ceva foarte interesant."

Teatrul Masca a pregătit, pentru sâmbătă seara, o a doua premieră: "Flecărelile Femeilor"! Actorii vor da viață personajelor din piesa lui Carlo Goldoni, iar spectacolul se anunță o cavalcada de vorbe, de situații care mai de care mai caraghioase, prilej pentru un râs sănătos.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2