Date companie
 
 
 
 

Premierul Chinei, la summit-ul de la Palatul Parlamentului: ''suma contractelor este uriașă''

RSS Știri
 
 
Data publicării : 26 Noiembrie 2013
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : chinezi, forum
 

Investițiile chineze în România ar putea ajunge la 12 miliarde de dolari! Aceasta este ultima sumă vehiculată, reprezentând valoarea totală a contractelor semnate cu țara asiatică, în urma vizitei la București a premierului Li Kegiang și a omologilor săi din 16 țări din Europa Centrală și de Est. După discuțiie purtate la Palatul Parlamentului, demnitarul chinez a afirmat că va face din România un tigru economic al Europei.

VICTOR PONTA, premierul României: "Sunt convins că prezența noastră aici e un mesaj clar cu privire la faptul că avem o viziune comună despre viitor, împărtășită de China, cu cea mai mare devoltare în regiunea noastră, e un lucru extraordinar! Majoritatea celor 16 țări au date pozitive, avem datoria publică scăzută și deficit bugetar scăzut."

LI KEQIANG, premierul Chinei: "Am citit prezentarea premierului Ponta și m-am întâlnit și cu lideri care mi-au spus că (...) au perspective foarte bune și, de asemenea, se află pe o pantă ascendentă. Cred că (...) este benefic pentru ambele părți!"

Între România și China au fost deja semnate acorduri de colaborare pentru realizarea proiectului termoelectric de la Rovinari, pentru reabilitarea grupurilor 3 și 4 de la centrala termoelectrică Deva și construcția hidrocentralei Tarnița-Lăpuștești din județul Cluj. De asemenea, chinezii vor și reluarea exportului de porcine și bovine. Suma contractelor a ajuns să depășească valoarea stabilită inițial.

LIVIU VOINEA, ministru delegat pentru Buget: "E vorba de investiții pe mai multi ani. În principiu, la buget pot ajunge jumătate din banii investiti. Dacă dumneavoastră spuneti 12 miliarde, poate ajungă în mai multi ani în care au loc aceste investiții la 5-6 miliarde sub formă de taxe și impozite la buget!"

DANIEL CONSTANTIN, ministrul Agriculturii: "Eu as numi-o azi o întâlnire care deschide piața din China și cred că e o chestiune istorică. Asociatia crescătorilor de bovine din Transilvania a semnat un acord pentru 500 de mii de bovine în perioada imediat următoare!"

Pentru primirea invitaților la Parlament, au fost luate măsuri suplimentare de securitate: aleșilor li s-a dat liber, iar pentru presă s-au impus reguli noi.

VALERIU ZGONEA, președintele Camerei Deputaților: "Securitate maximă, (...) lucrurile sunt destul de grele, dar nu e prima dată când am mai făcut astfel de evenimente."

Premierul chinez Li Keqiang, omologii din 16 țări din Europa Centrală și de Est și o mie de reprezentanți ai unor companii private și de stat s-au reunit la București, în cadrul celei de-a treia ediție a Forumului economic și comercial. Aceasta este prima vizită a unui premier chinez în România din ultimii 19 ani.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • Forumul Investitorilor în Franciză 2018 ( 1 Noiembrie 2018 )

  Sute de francizori, francizați și potențiali parteneri de business și-au dat întâlnire la București, la Forumul Investitorilor în Franciză, un eveniment aflat la a doua ediție. Evenimentul a atras, în primul rând, antreprenori români...

 • Protocol de colaborare româno-turc, în domeniul audiovizualului ( 4 Octombrie 2018 )

  Protocol de colaborare, semnat între Consiliul Național al Audiovizualului din România și Consiliul Suprem de Radio și Televiziune din Turcia, în cadrul celei de-a noua reuniuni a Forumului Autorităților de Reglementare...

 • Dacian Cioloș a explicat de ce avem limitări bugetare și de ce este necesară o dezbatere privind regionalizarea ( 4 Iulie 2016 )

  Limitările bugetare sunt consecința măsurilor de relaxare fiscală menite să stimuleze mediul economic! Cel puțin așa a declarat premierul Dacian Cioloș, astăzi, la Forumul Administrației Publice Locale organizat în București. Șeful Executivului a subliniat că sunt exemple de risipă și chiar corupție în ceea ce privește cheltuirea banilor publici.

 • Forumul Național al I.M.M.-urilor, la Poiana Bra;ov ( 23 Mai 2015 )

  Doar unul din șapte antreprenori consideră că, în România, mediul de afaceri este favorizant. Potrivit statisticilor, mai puțin de un I.M.M. din patru apelează la credite bancare, restul preferând să se finanțeze din mijloace proprii. Acesta este semnalul de alarmă tras de președintele Consiliului Național al Întreprinderilor Private Mici și Mijlocii din România, Ovidiu Nicolescu, la Forumul Național al I.M.M.-urilor...

 • Forumul Național al I.M.M.-urilor 2014, la București ( 21 Mai 2014 )

  România are cel mai redus nivel al ponderii salariaților din mediul privat! Cel puțin așa a declarat președintele Consiliului Național al Întreprinderilor Private Mici și Mijlocii din România, Ovidiu Nicolescu, în cadrul Forumului Național al I.M.M.-urilor, organizat, marți, la București, având ca temă ”Direcții de îmbunătățire a mediului de afaceri etic pentru dezvoltarea I.M.M.-urilor”. Potrivit profesorului Nicolescu, pentru...

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2