Date companie
 
 
 
 

Preoții din Argeș, implicați în campania ”Donează sânge, salvează o viață!”

RSS Știri
 
 
Data publicării : 27 Februarie 2015
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : arges, viata, patriarhie, campanie, sange, preoti, doneaza
 

Preoții din Argeș, donatori de sânge! După slujba de dimineață, oamenii bisericii s-au îndreptat spre Centrul de Transfuzie Sanguină din Pitești, unde au donat sânge cu binecuvântarea arhiepiscopului de Argeș și Muscel.

ÎPS CALINIC, arhiepiscopul Argeșului și Muscelului "Viața stă în sânge și, atunci când dăruiești, dăruiești viață."

Acestă acțiune are ca scop sensibilizarea societății civile, atragerea atenției către nevoile vitale ale omului.

VOX "Ne gândim la cei care au nevoie de sânge și noi am putea fi la un moment dat în locul lor."

VOX "Întotdeauna când omul are dorința de a ajuta pe cineva, Dumnezeu ajută și curățește totul."

ÎPS CALINIC, arhiepiscopul Argeșului și Muscelului "Omul, ființa lui cu cât este sfințită prin rugăciune, curată, așezată, așa și sângele este curat. Dacă bei și te îmbeți, sângele acela nu mai este potrivit și medicul trebuie să dea acolo avizul."

Gestul preoților se înscrie în campania umanitară patronată de Patriarhie "Donează sânge, salvează o viață!"

MONICA CHIRAN, director, Centrul de Transfuzie Sanguină Pitești "Faptul că azi am început cu o campanie a preoților ne-a onorat, ne-a bucurat, a măgulit. Le mulțumim!"

Campania va fi susținută în această perioadă și de alte instituții, școli și ONG-uri, care o vor promova și susține.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • Sfințirea Izvorului Minunilor, la Stâna de Vale ( 7 Ianuarie 2020 )

  Agheazma folosită în ziua de Sf. Ioan Botezătorul pentru stropirea caselor este cea sfințită de Bobotează, penultima sărbătoare de iarnă. De Bobotează, preoții sfințesc apele, inclusiv pe cele curgătoare, un ritual...

 • Dosarul accidentului mortal în care a fost implicat Chițoiu, preluat de Parchetul de pe lângă Tribunalul Argeș ( 6 Ianuarie 2020 )

  Ancheta merge mai departe, în cazul accidentului mortal în care a fost implicat fostul ministrui de Finanțe, Daniel Chițoiu. Dosarul de ucidere din culpă în care este cercetat secretarul general ALDE a fost preluat de Parchetul...

 • Campanie gratuită de vaccinare anti-HPV, din ianuarie 2020 ( 16 Noiembrie 2019 )

  Vaccinare gratuită anti-HPV, din ianuarie 2020! Ministerul Sănătății a finalizat licitația pentru achiziția dozelor de vaccin anti-HPV. 20.000 de doze vor fi distribuite, începând cu săptămâna viitoare, la direcțiile de sănătate publică.

 • Campania ”Mergem împreună”, lansată de Național FM ( 3 Noiembrie 2019 )

  Național FM lansează campania „Mergem împreună”! Este vorba de o campanie națională de promovare a transportului în comun, care își propune să aducă, în același loc, respectiv, tramvai, autobuz sau troleibuz, cetățenii...

 • România are nevoie de sânge ( 1 Noiembrie 2019 )

  Criză de sânge în spitalele românești! Tot mai mulți pacienți au nevoie urgentă de transfuzie, motiv pentru care Institutul Clinic Fundeni a organizat o campanie fără precedent, prin care angajații donează sânge. Prin această inițiativă se face de asemenea apel către populație, pentru a se gândi la cei care au nevoie de sânge, în urma unui accident sau a unei maladii.

 
 

Informații utile

 

Curs valutar : Marți, 21 Mai. 2019

1 USD = 4.2726 RON
0.0073
1 EUR = 4.7627 RON
0.0020
 

Program TV


 

Arhivă video

vezi arhiva video

 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2