Date companie
 
 
 
 

Președintele Klaus Iohannis, la dezbaterea privind Centenarul

RSS Știri
 
 
Data publicării : 16 Martie 2018
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : cotroceni, dezbatere, centenar, iohannis
 

Jocul politic mărunt a avut câștig de cauză în fața unei rare oportunități, aceea de a construi consens politic, coeziune și angajament social în jurul unor obiective și proiecte de modernizare a țării, continuând idealurile Marii Uniri. Așa a declarat președintele Klaus Iohannis, la dezbaterea privind Centenarul Unirii organizată, aseară, la Palatul Cotroceni. Șeful statului a amintit că a subliniat în repetate rânduri că Centenarul Marii Uniri nu trebuie să se rezume la a fi un simplu prilej de ceremonii, fie ele pioase sau de mare bucurie, precizând că Centenarul nu marchează doar momentele de acum 100 de ani, ci este despre întregul parcurs al României moderne și despre proiectele noastre de viitor. De asemenea, a apreciat că Centenarul a creat în societatea românească un orizont de așteptare comparabil, poate, cu momentul aderării țării noastre, în 2007, la Uniunea Europeană. Din păcate, de la vorbe, până la fapte este drum lung, după cum au dovedit guvernanții noștri.

KLAUS IOHANNIS, președintele României ”Regret că manifestările și proiectele dedicate Centenarului se pregătesc în lipsa unui cadru legal, care cadru nu a fost încă adoptat de Parlament. Regretabil este și faptul că, deși Guvernele succesive din ultimul an ne-au anunțat în repetate rânduri de iminența prezentării unui program național al Centenarului și a adoptării unui mecanism transparent și operațional de sprijin, acest lucru nu s-a întâmplat.”

Șeful statului a mai amintit că, acum 100 de ani, așteptările majorității românești și, deopotrivă, ale minorităților naționale erau de a trăi nu doar într-o Românie mai mare, ci și într-o Românie mai bună.



« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu



 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2