Date companie
 
 
 
 

Presedintele Romaniei a primit in dar "In cautarea timpului pierdut"

RSS Știri
 
 
Data publicării : 14 Octombrie 2011
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : traian basescu, Marcel Proust, In cautarea timpului pierdut
 

Presedintele Romaniei, Traian Bãsescu, a primit in dar opera integralã a scriitorului francez Marcel Proust. Proust, de la criticul literar Eugen Simion. Seful statului îsi va putea petrece, astfel, zilele libere, citind "În cãutarea timpului pierdut". Fostul presedinte al Academiei Romane i-a oferit cadoul la Palatul Cotroceni, cu ocazia unei festivitãti de decorare. Presedintele Romaniei a decorat zece profesori universitari si academicieni strãini, pentru talentul si dãruirea de care au dat dovadã de-a lungul carierei.

EUGEN SIMION, critic literar: "Darul acesta se cheamã "Opera integralã a lui Proust", care este tradusã pentru a doua oarã în România. În numele celor decorati aici, dati-mi voie sã vã ofer aceastã carte. Nu e un dar care sã vã punã în coflict cu presa sau cu media, în general."

În timpul ceremoniei, Traian Băsescu le-a mulțumit oaspeților străini pentru prezența constantă a acestora în viața economică, socială și culturală a României.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • Traian Băsescu a intrat în cursa pentru Primăria Capitalei ( 11 August 2020 )

  Lupta pentru fotoliul de primar al Capitalei se întețește! Dacă până acum își anunțaseră candidatura Gabriela Firea, Nicușor Dan și Călin Popescu Tăriceanu, a venit și rândul lui Traian Băsescu să intre în cursă.

 • Băsescu vrea legalizarea prostituției, Turcescu și Ivan se opun ( 23 August 2019 )

  Ideea legalizării prostituției naște noi controverse! Fostul președinte Traian Băsescu a susținut la un post de televiziune legalizarea prostituției, pentru diminuarea fenomenului de trafic de persoane. 

 • Traian Băsescu, din nou la atac ( 16 Aprilie 2016 )

  Traian Băsescu iese din nou la rampă! Într-o postare pe Facebook, fostul șef de stat nu a ezitat să-l atace pe Vasile Blaga. 

 • Elena Udrea, la petrecere cu Traian Băsescu! ( 13 Martie 2016 )

  Elena Udrea, la petrecere cu Traian Băsescu! Fostul ministru al Turismului a mers la Cluj pentru a-l boteza pe cel de-al doilea copil al președintelui filialei locale a Mișcării Populare. La petrecere a participat și fostul șef de stat, Traian Băsescu, care a intrat pe ringul de dans imediat ce s-au auzit acordurile primei melodii. Udrea a fost îmbrăcată într-o rochie neagră scurtă. Fosta blondă de la Cotroceni a și cântat, spre deliciul invitaților.

 • Traian Băsescu anunță că din toamnă se va înscrie în PMP ( 17 August 2015 )

  Fostul șef al statului se întoarce în politică! Anunțul a fost făcut în Alba, unde Traian Băsescu a participat la "Sărbatoarea Mocanilor". El a fost primit cu pâine și sare, însă zeci de localnici l-au și huiduit.

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2