Date companie
 
 
 
 

Pretul gigacaloriei in Capitala se va majora

RSS Știri
 
 
Data publicării : 29 Septembrie 2010
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : majorare, sorin oprescu, gigacalorie
 

Pretul gigacaloriei în Bucuresti pare desprins dintr-o schita de Caragiale. Nu se schimba, însa va suferi o modificare, spune viceprimarul Capitalei, Mircea Raicu. Adica...va creste! Astfel, pretul la gigacaloria pentru agentul termic furnizat în sistemul centralizat nu se va schimba în sezonul rece 2010-2011, ci doar va suferi o majorare aferenta cresterii TVA. Decizia a fost luata în cadrul sedintei Consiliului General al municipiului Bucuresti.

MIRCEA CRISTIAN RAICU - viceprimarul Capitalei: "Pretul de furnizare a gigacaloriei va ramâne neschimbat. Modificarea este de la 119 la 124, generata de modificarea TVA. Vom da subventie, pret unic, de la bugetul local si naþional. Se va întâmpla pâna în luna martie. Am luat vot ca în aceasta iarna sa ramânem cu procedura de anul trecut. Anul viitor sa ne îndreptam cu subventia tintit. Nu a fost timpul necesar pentru a vedea cine are nevoie de subventie."

Mentinerea tarifului de 124 de lei va fi posibila în conditiile în care municipalitatea si Guvernul vor asigura subventia pentru populatie, adica diferenta pâna la pretul real al gigacaloriei, care este de aproape 300 de lei. În primavara, edilii Capitalei avansasera ideea ca subventia sa fie acordata numai bucurestenilor cu venituri mici. Primarul general Sorin Oprescu a declarat, în acest context, ca de subventii ar avea nevoie doar 46-48% dintre bucuresteni, restul urmând sa plateasca pretul integral.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2