Date companie
 
 
 
 

Prima reacție a șefei D.N.A, Codruța Kovesi, după arestarea lui Sorin Oprescu

RSS Știri
 
 
Data publicării : 8 Septembrie 2015
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : ancheta, flagrant, Oprescu, DNA, procuror, arestare, caz, probe, avocat, kovesi, chiciu
 

În cazul Oprescu, nu s-a aplicat procedura flagrantului "din considerente de tactică a anchetei"! Șefa Direcției Naționale Anticorupție, Laura Codruța Kovesi, a făcut precizări, marți, la sediul Consiliului Superior al Magistraturii, cu privire la ancheta desfășurată în dosarul de corupție al primarului general al Capitalei. Kovesi a declarat că Oprescu a fost citat cu mandat de aducere, de către procurori, imediat după comiterea infracțiunii care este presupusă că s-a comis. Dosarul lui Sorin Oprescu a fost deschis în urma unor plângeri depuse în luna martie de două persoane fizice.

LAURA CODRUȚA KOVESI, procurorul-șef al D.N.A. "Ordonanța a fost emisă la ora 12.33, timp în care s-au făcut percheziții corporale, i s-au adus la cunoștință învinuirile și toate activitățile procedurale au fost verificate de instuția de judecată. Procurorii au respectat toate procedurile. Percheziția corporală s-a efectuat în sediul D.N.A.."

Șefa D.N.A. a mai precizat că persoana care i-a dat bani lui Sorin Oprescu în 5 septembrie nu se numără printre cele care au făcut plângerile. Mai mult, persoana respectivă nu are calitatea de denunțător, ci de suspect, și se află în arest la domiciliu.

LAURA CODRUȚA KOVESI, procurorul-șef al D.N.A. "Dosarul a fost deschis ca urmare a unor plângeri din partea unor persoane fizice. Nu e vorba de persoane fizice care au calitate politica. Sunt probe administrate după Codul Penal. Nu se bazează pe declarația unei singure persoane, sunt mai multe. Nu este dosar pe o singură declarație."

În replică, Alexandru Chiciu, avocatul primarului Capitalei a declarat că în dosarul lui Sorin Oprescu sunt probleme cu fondul cauzei, iar apărarea urmează să depună mai multe cereri în acest sens. În acest dosar au mai fost arestați preventiv Cristian Stanca, fostul șofer al lui Sorin Oprescu, Mircea Octavian Constantinescu, director economic în Primăria Capitalei, Ruxandra Mihaela Petroi Avasiloae și Florin Șupeală, director general și respectiv directorul adjunct al Centrului Cultural al Palatelor Brâncovenești de la Mogoșoaia, și omul de afaceri Claudiu Bengalici. Instanța a dispus și luarea măsurii arestului la domiciliu pentru Bogdan Cornel Popa, directorul Administrației Cimitirelor, și pentru Romeo Albu.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • Scandal la DNA ( 26 Iulie 2021 )

  Proaspăt eliberat din penitenciar, fostul lider al PSD Liviu Dragnea a fost astăzi la sediul DNA. Motivul a fost că „trebuia să i se comunice ordonanța de menținere a sechestrului judiciar în dosarul Tel Drum”.

 • Anchetă într-un dosar de reciclare fictiva a deșeurilor ( 17 Iunie 2021 )

  Fraudă uriașă în domeniul deșeurilor! Șapte firme specializate în colectarea și reciclarea deșeurilor au fost depistate cu nereguli grave de către inspectorii Direcției generale antifraudă fiscală din cadrul A.N.A.F..

 • Anchetă în cazul trenul rămas fără frâne, care a rupt macazul ( 2 Iunie 2021 )

  Anchetă în cazul trenului Regio de pe ruta București Craiova, care a rămas fără frâne, marți seară, pe raza județului Argeș! Garnitura s-a oprit din inerție, la 300 de metri de Gara Golești...

 • Dispecera certăreață de la S.A.J. Cluj, anchetată disciplinar ( 16 Februarie 2021 )

  Anchetă disciplinară la la Serviciul de Ambulanță Județean Cluj, după ce un dispecer a avut o reacție halucinantă la apelul unor părinți care aveau copilul bolnav!

 • Anchetă în cazul oilor înecate în Portul Midia, îngropate pe un teren viran ( 21 Ianuarie 2021 )

  O nouă anchetă în cazul tragediei din noiembrie 2019, când peste 14.000 de oi au murit înecate, după ce nava pe care se aflau a eșuat, în portul Midia. Reprezentanți ai firmei tulcene care a fost angajată să incinereze...

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2