Date companie
 
 
 
 

Primăria din Bistrița a cheltuit 46.000 de lei pe opt ouă și cinci mere din plastic

RSS Știri
 
 
Data publicării : 28 Aprilie 2013
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : bistrita, primar, lei, mere, oua, paste, mii, plastic, struti
 

La Bistrița, câteva mere costă zeci de mii de lei. Nu vorbim despre fructe bune de mâncat, ci despre decorațiunile amplasate pe străzi, de primărie, cu prilejul sărbătorilor pascale. Anul trecut, Primăria Bistrița a cheltuit 19.000 de lei pentru achiziționarea a 5 ouă imense pentru Paște. În bugetul pe 2013, primarul a mai prevăzut 27.000 de lei, pentru a cumpăra cinci mere din plastic și încă trei ouă. Municipalitatea a primit ca bonus, din partea firmei producătoare, un măr și un ou. Edilul social-democrat, Ovidiu Crețu, susține că merele, chiar dacă nu au vreo legătură cu sărbătorile pascale, sunt legate de istoria municipiului Bistrița.

OVIDIU CREȚU, primar, Bistrița "Bistrița este renumită pentru livezile de măr, care au înlocuit viile, după filoxera din 1905. Avem și un festival, Mărul de Aur."

Pentru unii localnici, decorațiunile sunt un prilej de mândrie, dar alții sunt de părere că banii au fost cheltuiți aiurea.

VOX "Foarte frumoase, arată foarte bine. Să se simtă și la noi că vin sărbătorile. Mai ales pentru copii. Pentru toată lumea arată foarte frumos."

VOX "Exagerat de mult! Putea să facă cu banii ăia ceva, pentru oamenii care au nevoie."

Edilii bistrițeni nu sunt, însă, la prima extravaganță de acest gen. În 2011, orașul a fost împodobit cu 10 struți din fibră de sticlă, înalți de un metru și jumătate fiecare. Primăria a cheltuit atunci 42.000 de lei.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • Fiul primarului din Crizbav a tăiat degetul unui băiat și l-a dat la câini ( 2 Iulie 2020 )

  Fiul primarului din comuna Crizbav, proprietar de stână, este acuzat că a tăiat cu toporul degetul unui adolescent și l-a dat la câini. Victima, care nu are familie, a muncit la stâna acestuia, însă, din cauză...

 • Lingurița pentru împărtășanie, motiv de dispută între autorități și B.O.R. ( 12 Mai 2020 )

  Împărtășirea cu aceeași linguriță, subiect de dispută între autoritățilaice și biserică! Printre propunerile autorităților statului privind prevenirea răspândirii coronavirusului se numără și aceea ca împărtășania să se facă...

 • 183.000 de oameni, pentru minutul de aur al „Ceasurilor de Folclor” ( 20 Aprilie 2020 )

  Ediție specială de Paște și pe Favorit TV! Raluca Diaconu a fost gazda dumneavoastră între 15.30 și 20.00! 4 ore și jumătate în care artiștii preferați ne-au povestit, prin intermediul platformelor online cum întâmpină sfintele sărbători pascale, dar ne-au și cântat și încântat. 97,000 de oameni au urmărit, în medie, fiecare minut din programul Favorit TV.

 • ”Opriți Timpul”, de revăzut, luni, 20 aprilie, de la 10:30 ( 19 Aprilie 2020 )

  Atmosfera de mare sărbătoare de astăzi, din studiourile Național TV, poate fi revăzută și retrăită, mâine, de la ora 10.30! De Sfintele Paști, telespectatorii celui mai nou spectacol de televiziune din România...

 • Prințul Charles, mesaj de Paște pentru români ( 19 Aprilie 2020 )

  Prințul de Wales le-a adresat românilor un mesaj video, cu ocazia Paștelui ortodox. Prințul Charles, un mare prieten al României, vorbește în mesajul său despre actuala criza sanitară și își exprimă dorința de a reveni în țara noastră.

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2