Date companie
 
 
 
 

Primăria din Bistrița a cheltuit 46.000 de lei pe opt ouă și cinci mere din plastic

RSS Știri
 
 
Data publicării : 28 Aprilie 2013
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : bistrita, primar, lei, mere, oua, paste, mii, plastic, struti
 

La Bistrița, câteva mere costă zeci de mii de lei. Nu vorbim despre fructe bune de mâncat, ci despre decorațiunile amplasate pe străzi, de primărie, cu prilejul sărbătorilor pascale. Anul trecut, Primăria Bistrița a cheltuit 19.000 de lei pentru achiziționarea a 5 ouă imense pentru Paște. În bugetul pe 2013, primarul a mai prevăzut 27.000 de lei, pentru a cumpăra cinci mere din plastic și încă trei ouă. Municipalitatea a primit ca bonus, din partea firmei producătoare, un măr și un ou. Edilul social-democrat, Ovidiu Crețu, susține că merele, chiar dacă nu au vreo legătură cu sărbătorile pascale, sunt legate de istoria municipiului Bistrița.

OVIDIU CREȚU, primar, Bistrița "Bistrița este renumită pentru livezile de măr, care au înlocuit viile, după filoxera din 1905. Avem și un festival, Mărul de Aur."

Pentru unii localnici, decorațiunile sunt un prilej de mândrie, dar alții sunt de părere că banii au fost cheltuiți aiurea.

VOX "Foarte frumoase, arată foarte bine. Să se simtă și la noi că vin sărbătorile. Mai ales pentru copii. Pentru toată lumea arată foarte frumos."

VOX "Exagerat de mult! Putea să facă cu banii ăia ceva, pentru oamenii care au nevoie."

Edilii bistrițeni nu sunt, însă, la prima extravaganță de acest gen. În 2011, orașul a fost împodobit cu 10 struți din fibră de sticlă, înalți de un metru și jumătate fiecare. Primăria a cheltuit atunci 42.000 de lei.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • Bărbat cu arsuri grave, după ce a căzut în borhot fierbinte ( 18 Mai 2019 )

  Accident de groază, într-o localitate din Bistrița-Năsăud! Un bărbat a ajuns în stare critică la spital, după ce a căzut în borhotul fierbite, în timp ce fabrica țuică în gospodărie. Omul de 35 de ani, din localitatea Simionești, județul...

 • Documentele privind extrădarea lui Radu Mazăre, trimise în Madagascar ( 13 Mai 2019 )

  Radu Mazăre, mai aprope de România! Ministrul interimar al Justiției, Ana Birchall, a anunțat, într-o conferință de presă, că instituția pe care o conduce a transmis documentele necesare în vederea extrădării fostului primar...

 • Tradiții la Mănăstirea Șag ( 26 Aprilie 2019 )

  O mie de ouă, vopsite cu foi de ceapă roșie la Mănăstirea Șag! Tradiția vopsirii celor aproximativ o mie de ouă este una veche de cel puțin 70 de ani la Mănăstirea Timișeni-Șag, aflată la aproximativ 15 kilometri de Timișoara. 

 • Numărul de aditivi din vopseaua de ouă a crescut cu 58% în ultimii patru ani ( 25 Aprilie 2019 )

  Atenție la vopseaua de ouă! Conține tot mai mulți aditivi și coloranți artificiali. Un studiu realizat de asociația InfoCons în perioada 2015- 2019 pe 59 de mărci de vopsea de ouă relevă că numărul de aditivi din vopseaua de ouă a crescut cu 58% în ultimii patru ani. Studiul mai arată că vopseaua nu mai este atât de eficientă. Cu alte cuvinte, se colorează ouă mai puține cu mai multă vopsea.

 • Scumpirea cărnii la poarta fermei, nejustificată ( 23 Aprilie 2019 )

  Fermierii, contraziși de Ministerul Agriculturii! Potrivit unui comunicat transmis de ministerul condus de Petre Daea, scumpirea cărnii de pasăre și porc nu este justificată de situația din piață.

 
 

Informații utile

 

Curs valutar : Marți, 21 Mai. 2019

1 USD = 4.2726 RON
0.0073
1 EUR = 4.7627 RON
0.0020
 

Program TV


 

Arhivă video

vezi arhiva video

 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2