Date companie
 
 
 
 

Primele de vacanță continuă să inflameze spiritele

RSS Știri
 
 
Data publicării : 26 Noiembrie 2010
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : vacanta, salarii, boc, bugetari, Vladescu, ialomitianu, prime
 

Primele de vacanță neacordate scot instituțiile statului în afara legii. În actul normativ scrie clar că bugetarii trebuie să încaseze acești bani, iar dacă nu există fonduri în 2010, banii trebuie acordați în 2011. Ministrul Finanțelor, Gheorghe Ialomițianu, spune că se puteau găsi totuși soluții pentru ca bugetarii să nu primească niciun ban în plus față de salariu, chiar începând cu acest an.

GHEORGHE IALOMIȚIANU ministrul Finanțelor "Sigur cã putea pentru 2010 sã se ia altã decizie, pentru cã era perioadã de austeritate! Legea este în vigoare, trebuie respectatã!"

ELENA UDREA ministrul Turismului "-Cum vedeti acordarea de prime în Guvern? -Nu stiu exact la ce fel de prime vã referiti! ªtiu cã nu s-au acordat, nu se acordã prime în momentul acesta!"

VALERIU TABĂRĂ ministrul Agriculturii "-Cum vedeti faptul cã s-au dat prime la Guvern? -Am fost astãzi la o altã discutie. Acum dati-mi voie sã discutãm altceva... -A fost ieri! -Nu mai e de actualitate!"

Premierul Emil Boc i-a reproșat, miercuri, fostului ministru de Finanțe, Sebastian Vlădescu, faptul că nu i-a propus, încă din luna ianuarie, eliminarea primelor de vacanță. Dacă s-ar fi luat această decizie, Executivul nu s-ar fi văzut nevoit să reducă salariile din sectorul bugetar cu 25%, crede șeful de la Palatul Victoria.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • Drepturi și obligații, în cazul anulării vacanțelor din cauza coronavirusului ( 3 Martie 2020 )

  Turiștii care vor să își anuleze vacanțele în zonele care nu se află în carantină din cauza coronavirusului chinezesc NU își vor primi banii înapoi și trebuie să respecte prevederile contractuale. Anunțul a fost făcut de Dragoș...

 • Salariile din privat, majorate anul acesta ( 13 Februarie 2020 )

  Vești bune pentru salariații din sistemul privat! Potrivit specialiștilor de la Resurse Umane, salariile angajaților din sectorul privat vor crește cu 7% anul acesta.

 • Bugetarii vor avea liber și pe 27 decembrie, respectiv 3 ianuarie ( 20 Decembrie 2019 )

  Vești bune pentru bugetari! Cei care lucrează în sistemul public se vor bucura de două zile libere în plus, cu ocazia sărbătorilor de iarnă, pe 27 decembrie, respectiv 3 ianuarie.

 • Grevă japoneză, la Hidroserv Porțile de Fier ( 4 Noiembrie 2019 )

  Angajații Hidroserv Porțile de Fier, în grevă japoneză! 150 de salariați ai societății care se ocupă de producerea energiei electrice în hidrocentrale au intrat, luni, în grevă japoneză, nemulțumiți din cauza salariilor prea mici, dar...

 • Angajații români, nemulțumiți de salarii ( 17 Septembrie 2019 )

  Peste jumătate dintre angajații din România vor să ceară o majorare salarială până la sfârșitul anului sau să își caute alt job. Cel puțon așa rezultă dintr-un sondaj realizat de de platforma de recrutare online BestJobs, ale cărui...

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2