Date companie
 
 
 
 

Primele de vacanță continuă să inflameze spiritele

RSS Știri
 
 
Data publicării : 26 Noiembrie 2010
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : vacanta, salarii, boc, bugetari, Vladescu, ialomitianu, prime
 

Primele de vacanță neacordate scot instituțiile statului în afara legii. În actul normativ scrie clar că bugetarii trebuie să încaseze acești bani, iar dacă nu există fonduri în 2010, banii trebuie acordați în 2011. Ministrul Finanțelor, Gheorghe Ialomițianu, spune că se puteau găsi totuși soluții pentru ca bugetarii să nu primească niciun ban în plus față de salariu, chiar începând cu acest an.

GHEORGHE IALOMIȚIANU ministrul Finanțelor "Sigur cã putea pentru 2010 sã se ia altã decizie, pentru cã era perioadã de austeritate! Legea este în vigoare, trebuie respectatã!"

ELENA UDREA ministrul Turismului "-Cum vedeti acordarea de prime în Guvern? -Nu stiu exact la ce fel de prime vã referiti! ªtiu cã nu s-au acordat, nu se acordã prime în momentul acesta!"

VALERIU TABĂRĂ ministrul Agriculturii "-Cum vedeti faptul cã s-au dat prime la Guvern? -Am fost astãzi la o altã discutie. Acum dati-mi voie sã discutãm altceva... -A fost ieri! -Nu mai e de actualitate!"

Premierul Emil Boc i-a reproșat, miercuri, fostului ministru de Finanțe, Sebastian Vlădescu, faptul că nu i-a propus, încă din luna ianuarie, eliminarea primelor de vacanță. Dacă s-ar fi luat această decizie, Executivul nu s-ar fi văzut nevoit să reducă salariile din sectorul bugetar cu 25%, crede șeful de la Palatul Victoria.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • Ministrul Justiției îi avertizează pe judecători că riscă să rămână fără bani ( 3 Mai 2021 )

  Ministrul Justiției a trimis trei adrese judecătorilor pentru calculul salariilor magistraților! Stelian Ion le-a transmis instanțelor de judecată că deja au cheltuit 25% din creditele bugetare până în luna martie.

 • Unele grădinițe pot organiza activități pe durata vacanței ( 6 Aprilie 2021 )

  Anumite grădinițe din sistemul de educație vor funcționa și pe perioada vacanței de primăvară, cu avizul direcțiilor de sănătate publică! Anunțul a fost făcut de ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu.

 • Pe durata vacanței, copiii pot fi înscriși la centre educaționale ( 2 Aprilie 2021 )

  Vacanța prelungită dă bătăi de cap părinților care muncesc și care nu își pot lua concediu pentru a se ocupa de copii. În București, pentru a veni în ajutorul părinților, Primăria Generală a înființat...

 • Lucrătorii din mine își vor primi banii pe 25 și 26 februarie ( 22 Februarie 2021 )

  Se găsesc soluții pentru cerințele minerilor! Ministrul Muncii, Raluca Turcan, a declarat, după o întâlnire cu liderii minerilor care protestează deja de câteva zile în Valea Jiului, că lucrătorii din mine își vor primi salariile și restul drepturilor restante pe 25 și 26 februarie. Aceștia vor fi plătiți în trei tranșe, astfel: plata salariilor pe trei luni, plata salariilor compensatorii pentru angajații care ies la pensie și, totodată, pentru asigurarea transportului de la și spre locul de muncă, precum și pentru tichetele de masă. Anunțul său vine după ce premierul Florin Cîțu i-a avertizat pe mineri că le înțelege suferința, însă nu va permite ca în timpul mandatului său să aibă loc o mineriadă.

 • Grupul Transilvania General Import Export - European Drinks&Food, bun-platnic la bugetul de stat ( 18 Ianuarie 2021 )

  110 milioane de euro într-un singur an, contribuția la bugetul de stat a Grupului Transilvania General Import Export - European Drinks&Food, deținut de Viorel Micula și Ioan Micula! Economia românească...

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2