Date companie
 
 
 
 

Privatizarea CFR Marfă, contestata

RSS Știri
 
 
Data publicării : 18 Iunie 2013
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : privatizare, CFR Marfa
 

Privatizarea CFR Marfă este contestată atât de americanii care au participat la licitație, cât și de sindicate. Reprezentanții companiei de peste Ocean au depus o contestație la Ministerul Transporturilor, motivând un proces de selecție lipsit de transparență și un calendar de privatizare care nu oferea nici unui investitor de bună-credință ocazia să depună o ofertă legitimă. Și Federația Mecanicilor de Locomotivă cere anularea procesului de privatizare, întrucât CFR Marfă s-ar oferi ''pe nimic și cu dedicație''. Membrii federației spun că operatorul feroviar nu mai poate fi vândut doar cu 180 de milioane de euro, în condițiile în care, săptămâna trecută, Guvernul a șters datoriile de aproximativ 400 de milioane de euro ale companiei.

IULICĂ MĂNTESCU, președinte FML: "Eu cer oprirea privatizãrii și reluarea ei în momentul în care situația se clarificã și vor fi condiții optime pentru privatizare. (...) Eu consider cã la ora actualã, CFR Marfă, dacă ar fi evaluatã la prețul pieței, ar trebui sã valoreze undeva la peste 1 miliard de euro!"

Deși inițial, americanii figurau alături de alți doi investitori pe lista scurtă pentru privatizarea CFR Marfă, în urmă cu două săptămâni au fost excluși. Cu toate acestea, firma din Statele Unite își exprimă în continuare interesul de a lua parte la privatizarea companiei. În semn de protest pentru situația de la CFR Marfă, sindicaliștii vor picheta, timp de trei zile, sediul Ministerului Transporturilor.

« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • ”Bucureștiul... după ani și ani”, campania Național TV și Național24PLUS ( 13 Iunie 2014 )

  Vechile fabrici, din perioada comunistă, devenite amintire, la ora actuală! Dacă în epoca Ceaușescu, Bucureștiul devenise un imens centru industrial, cu o mulțime de fabrici și uzine, și blocuri muncitorești strict funcționale, construite cu scopul de a adăposti forța de muncă și atât, acum, la 24 de ani de la Revolutie cel mai mare oraș din România este împânzit de mall-uri și hipermarketuri. O întreagă rețea...

 • Românii care au avut de încasat dividende de la SIF-uri în 2012 trebuie să plãtească și contribuția la Sănătate ( 16 Octombrie 2013 )

  Românii, impozitați fară să aibă habar! Este vorba despre cei care, în urmă cu aproape zece ani, au intrat în posesia cupoanelor în cadrul privatizãrii în masã și au devenit acționari la SIF-uri. Ei au primit înștiințări de plată pentru contribuția de asigurări sociale de sănătate aferente dividendelor, în cuantum de 44 de lei. Taxa pe care oamenii trebuie sã o plãteascã statului este de nouă ori mai mare decât sumele pe care le-au încasat. Analiștii financiari criticã aceastã mãsurã și susțin cã cei mai afectați sunt pensionarii cu venituri mici.

 • Luni, act final în privatizarea C.F.R. Marfă ( 12 Octombrie 2013 )

  Ministrul Transporturilor, Ramona Mănescu, a declarat, vineri, la Constanța, că privatizarea CFR Marfă va eșua, dacă omul de afaceri Gruia Stoica nu va plăti, luni, 14 octombrie, diferența de 170 de milioane de euro. Neachitarea, la termenul stabilit prin contract, a acțiunilor achiziționate atrage după sine anularea licitației inițiale și reluarea procedurii de privatizare. În replică, Gruia Stoica, patronul firmei care a câștigat licitația...

 • Dan Voiculescu, condamnat la cinci ani de închisoare cu executare ( 27 Septembrie 2013 )

  Verdict dur pentru președintele fondator al Partidului Conservator, Dan Voiculescu. Magistratii Tribunalului Bucuresti l-au condamnat la cinci ani de inchisoare cu executare, în dosarul privatizării frauduloase a Institutului de Cercetări Alimentare. Instanța a mai dispus și punerea de sechestru pe casa din Kiselleff a lui Voiculescu și pe suma de 15 milioane de lei. Decizia nu este, însă, definitivă, și poate fi atacată cu apel.

 • Ministerul Transporturilor a semnat cu Gruia Stoica contractul de privatizare a C.F.R. Marfă ( 3 Septembrie 2013 )

  Ministerul Transporturilor a semnat contractul de privatizare a C.F.R. Marfă cu reprezentanții Grupului Feroviar Român! După o lună de amânări și controverse, proprietarul G.G.R., Gruia Stoica, și-a pus semnătura pe documentul care consfințește preluarea a 51% din acțiunile transportatorului feroviar de marfă. Din acest moment, omul de afaceri are șase săptămâni la dispoziție să plătească 202 milioane de euro...

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2