Date companie
 
 
 
 

Privatizarea Oltchim a esuat, Dan Diaconescu in atentia procurorilor

RSS Știri
 
 
Data publicării : 2 Octombrie 2012
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : esec, oltchim, privatizare
 

Privatizarea Oltchim a esuat, iar Dan Diaconescu riscã acum sã intre în atentia procurorilor, din cauza declaratiilor si actelor prezentate in timpul celor 10 zile în care a sustinut cã va cumpãra actiunile combinatului din Râmnicu Vâlcea. În schimb, Diaconescu a acuzat Executivul ca nu a vrut sa ii accepte banii.

VICTOR PONTA, prim-ministru al României: "Circul declansat in urma cu mai mult de 10 zile trebuie sa inceteze."

Premierul a explicat ca Dan Diaconescu nu detinea banii pentru privatizare.

VICTOR PONTA, prim-ministru al României: "Tot ceea ce a facut Dan Dicanonescu in aceast perioada va constitui obiectul sesizarii pe care OPSI o va inainte organelor abilitate de lege. (...) Persoana, o sa am scuzati dar pronuntai nr olandez ... anunta ca detine 46 de milioane la dispozitie lui Dan Diaconescu e o persoana care nu detine bani in conturi la banca respectiva, nu are domiciliul in Olanda. (...)E scriitor de romane politiste."

În schimb Dan Diaconescu spune cã de vinã pentru esecul privatizãrii Oltchim este Victor Ponta.

DAN DIACONESCU, om de afaceri: "Dupa ce Ponta a vazut cu ochii sai banii pe care ii cauta cu disperare de o spatamana, domnul Ponta ati vazut ce a facut a ordonat subalternilor sai sa anuleze licitatia. Un client important care dorea sa investeasca alaturi de mine la Oltchim. (...) In acest plic e varianta acestei scrisori, e un client important, avocatii acestui client vor veni alaturi de mine pentru a protesta impotriva fraudarii privatizarii Oltchim."

Premierul Victor Ponta a cerut ca abordarea față de Oltchim să fie complet schimbată. Planul de relansare a Oltchim va fi prezentat joi și va prevedea pașii următori privind combinatul vâlcean.Acestia se refera la finanțarea repornirii producției,plata salariilor restante și pregătirea pentru o privatizare care o să aibă loc cel mai probabil în cursul anului 2013, în alte condiții decât cele în care s-a desfășurat în acest moment.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • ”Bucureștiul... după ani și ani”, campania Național TV și Național24PLUS ( 13 Iunie 2014 )

  Vechile fabrici, din perioada comunistă, devenite amintire, la ora actuală! Dacă în epoca Ceaușescu, Bucureștiul devenise un imens centru industrial, cu o mulțime de fabrici și uzine, și blocuri muncitorești strict funcționale, construite cu scopul de a adăposti forța de muncă și atât, acum, la 24 de ani de la Revolutie cel mai mare oraș din România este împânzit de mall-uri și hipermarketuri. O întreagă rețea...

 • Românii care au avut de încasat dividende de la SIF-uri în 2012 trebuie să plãtească și contribuția la Sănătate ( 16 Octombrie 2013 )

  Românii, impozitați fară să aibă habar! Este vorba despre cei care, în urmă cu aproape zece ani, au intrat în posesia cupoanelor în cadrul privatizãrii în masã și au devenit acționari la SIF-uri. Ei au primit înștiințări de plată pentru contribuția de asigurări sociale de sănătate aferente dividendelor, în cuantum de 44 de lei. Taxa pe care oamenii trebuie sã o plãteascã statului este de nouă ori mai mare decât sumele pe care le-au încasat. Analiștii financiari criticã aceastã mãsurã și susțin cã cei mai afectați sunt pensionarii cu venituri mici.

 • Luni, act final în privatizarea C.F.R. Marfă ( 12 Octombrie 2013 )

  Ministrul Transporturilor, Ramona Mănescu, a declarat, vineri, la Constanța, că privatizarea CFR Marfă va eșua, dacă omul de afaceri Gruia Stoica nu va plăti, luni, 14 octombrie, diferența de 170 de milioane de euro. Neachitarea, la termenul stabilit prin contract, a acțiunilor achiziționate atrage după sine anularea licitației inițiale și reluarea procedurii de privatizare. În replică, Gruia Stoica, patronul firmei care a câștigat licitația...

 • Dan Voiculescu, condamnat la cinci ani de închisoare cu executare ( 27 Septembrie 2013 )

  Verdict dur pentru președintele fondator al Partidului Conservator, Dan Voiculescu. Magistratii Tribunalului Bucuresti l-au condamnat la cinci ani de inchisoare cu executare, în dosarul privatizării frauduloase a Institutului de Cercetări Alimentare. Instanța a mai dispus și punerea de sechestru pe casa din Kiselleff a lui Voiculescu și pe suma de 15 milioane de lei. Decizia nu este, însă, definitivă, și poate fi atacată cu apel.

 • Ministerul Transporturilor a semnat cu Gruia Stoica contractul de privatizare a C.F.R. Marfă ( 3 Septembrie 2013 )

  Ministerul Transporturilor a semnat contractul de privatizare a C.F.R. Marfă cu reprezentanții Grupului Feroviar Român! După o lună de amânări și controverse, proprietarul G.G.R., Gruia Stoica, și-a pus semnătura pe documentul care consfințește preluarea a 51% din acțiunile transportatorului feroviar de marfă. Din acest moment, omul de afaceri are șase săptămâni la dispoziție să plătească 202 milioane de euro...

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2