Date companie
 
 
 
 

Problema gazelor naturale

RSS Știri
 
 
Data publicării : 5 Iulie 2022
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : Rationalizare gaze companii
 

La iarnă, alimentarea cu gaze naturale a marilor operatori economici ar putea fi limitată. Măsura, pusă în discuție de membrii Guvernului, ar urma să fie aplicată doar în cazul în care România nu va mai dispune cantitatea de gaze necesară.

FLORINA ILICEA, reporter ”Populația nu va fi supusă unei astfel de limitări, iar prețul gazului rămâne plafonat până în aprilie, anul viitor. În acest moment, România își asigură 85% din necesarul de gaze naturale, urmând ca, în perioada următoare, odată cu creșterea producției de gaze din Marea Neagră de către compania Black Sea Oil&Gas, procentul să ajungă la 90%.”

Un consiliu consultativ format la nivelul Guvernului va analia evoluția crizei energiei, pe fondul războiului din Ucraina. De asemenea, Executivul caută surse alternative pentru aprovizionarea cu gaze naturale. În acest sens, urmează să fie semnat un memorandum cu Emiratele Arabe Unite, dar, potrivit unor surse guvernamentale, oficialii Emiratelor au transmis că vor putea asigura aprovizionarea cu gaze doar în anumite condiții, în funcție de disponibilitate. Există, de asemea, discuții cu Azerbaidjan și Turcia, pentru tranzitul gazului din Azerbaidjan, precum și pentru descărcarea de gaz natural lichefiat din Emirate.


Problema gazelor naturale

« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2