Date companie
 
 
 
 

Probleme la înscrierea în concursul pentru directori de școli

RSS Știri
 
 
Data publicării : 3 Octombrie 2016
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : manager, concurs, director, scoli, documente, platforma, online, birocratizare
 

Probleme la concursul pentru directorii unităților de învățământ! Schimbarea managerilor cu o rapiditate uimitoare și o metodologie publicată cu doar o lună înainte de începrea probelor, a generat reacții de nemulțumire în toate școlile din România. Fiecare cadru didactic care a dorit să se înscrie la concurs a fost nevoit să-și introducă portofoliul pe o platformă online. Demersul s-a dovedit, însă, anevoios, marcat de o mulțime de piedici.

FLORENTINA GASPAR, director, Colegiul Tehnic "Iuliu Maniu" București "A fost destul de dificil să fie încărcat. Cred că s-a lucrat ceva. Eu sunt decisă să aflu toți acești termeni ai proiectului. Cred că nu sunt atât de mulți înscriși. Nu s-a înscris nimeni!"

Contrar motto-ului acestui proiect, "Educația - mai aproape de noi prin debirocratizare", cadrele didactice care s-au înscris la concursul pentru directori au avut de introdus pe platformă numeroase documente. De la cazier judiciar, certificat de naștere, certificat de căsătorie, carte de identitate, diplome și CV la certificat medical și ofertă managerială. In total, 18 documente obligatorii și multe alte documente justificative ale CV-ului care se regăsesc în fisa lor de evaluare.

FLORENTINA GASPAR, director, Colegiul Tehnic "Iuliu Maniu" București "A fost o olimpiadă a hârtiilor de nedescris. Dacă acesta a fost scopul acestui concurs ca director cu experiență în domeniu să fie marginalizați, această metodologie și acest mod de a organiza concursul atinge acest scop."

Astfel, pe lângă înscrierea dificilă la acest concurs, un director în funcție trebuie să-și îndeplinească atribuțiile de manager al instituției de învățământ, dar și să își desfășoare în bune condiții orele la clasă. Examenul scris urmează să aibă loc pe 12 octombrie, timp insuficient pentru a parcurge bibliografia de concurs, spun cadrele didactice.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2