Date companie
 
 
 
 

Procesiune cu icoana făcătoare de minuni, la Biserica Icoanei

RSS Știri
 
 
Data publicării : 25 Martie 2013
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : capitala, icoana, minuni, credinciosi, arges, biserica, procesiune, manastirea, maica, domnului, pruncul, facatoare, namaesti
 

Procesiune impresionantă, duminică, la Biserica Icoanei, din Capitală! Credincioșii au venit din toată țara, la București, pentru a se închina la una dintre cele mai vechi icoane, despre care se spune că ar fi fost pictată chiar de Sfântul Evanghelist Luca și că ar fi făcătoare de minuni. Este vorba despre Icoana Maicii Domnului cu pruncul, adusă, săptămâna trecută, de la Mãnãstirea Nãmãești, din județul Argeș, la biserica din București, unde a poposit până astăzi. La procesiune, zeci de preoți, în frunte cu Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, au încojurat Grădina Icoanei, purtând la loc de cinste icoana făcătoare de minuni.

VOX "Am stat ieri, am ocolit biserica și astăzi am venit din nou."

VOX "Așa cum, printre preoți și printre creștini, sunt oameni aleși pe care îi face Dumnezeu sfinți, tot așa și printre icoane sunt icoane alese."

Procesiunea religioasă s-a încheiat cu sfințirea icoanelor aduse de acasă, de credincioși.

VOX "Astea sunt aduse din Grecia, când am fost la Sfântul Ioan Rusu și acum mi le-am sfințit. M-am bucurat mult, mult de tot!"

Ceremonia religioasă se organizeazã în fiecare an, la sfârșitul primei săptămâni din Postul Mare, pentru a marca Duminica Ortodoxiei. Potrivit învățăturii bisericești, icoana Maica Domnului cu Pruncul este una din cele 12 pictate de Sfântul Evanghelist Luca, la dorința Maicii Domnului și prin care apostolii au răspândit credința în lume. Aceleași învățături spun că prețioasa icoana a ajuns pe pământurile noastre, în urmă cu 2.000 de ani.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2