Date companie
 
 
 
 

Producții record la porumb în județul Ialomița

RSS Știri
 
 
Data publicării : 17 Septembrie 2017
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : record, porumb
 

În acest an s-au făcut producții record la porumb! Dacă în Vestul țării, culturile au fost afectate de secetă, în Bărăgan, fermierii vor strânge în aceasta toamnă în hambare o recoltă care a depășit cu mult așteptarile. Chiar și pe suprafețele neirigate, producția este aproape dublă față de anul trecut.

AMBIANȚA

Fermierii spun că ploile venite la timp și vremea călduroasă au făcut ca porumbul să se coacă în voie și nu forțat, ca în ceilalți ani.

VOX: "Precipitații foarte multe, chiar dacă am fi avut irigații cred că nu am fi irigat de atâtea ori cât a plouat anul acesta."

Nicolae Sitaru a cultivat anul acesta aproape o mie de hectare cu porumb din cele 2900 ale fermei, iar producția este peste așteptări.

VOX: "Productia e mai bună la porumb anul ăsta și la soia, (...) și producția o estimați la 12 tone sau peste 12 tone de porumb. Anul trecut cât ați făcut? 8 tone."

Estimările specialiștilor arată că România s-ar putea situa în topul producătorilor europeni de porumb.

VOX: "Când se va pune lacătul pe magazii atunci vă voi comunica producția."

VOX: "România are capacitatea să producă 20 de milioane de tone de porumb, (...) anul ăsta s-ar putea să fim primii producători, dacă zona Bărăganului aduce producții bune."

Fermierii sunt acum în plină campanie de însămânare a rapiței.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • Prinsă cu alcoolemie record ( 29 Mai 2018 )

  Caz grav la Iași! O femeie de 63 de ani a ajuns în stare critică la spitalul Sfântul Ioan. Aceasta avea o alcoolemie record de 7,55 la mie.

 • Trafic record de pasageri în 2017, pe aeroporturile din Otopeni și Băneasa ( 9 Ianuarie 2018 )

  Trafic record pe aeroporturile Capitalei! Compania Națională Aeroporturi București, care administrează Aeroportul Henri Coandă și Aeroportul Băneasa, a înregistrat anul trecut un număr record de aproape 13 milioane de pasageri.

 • Dividende record distribuite de companiile din România ( 1 August 2017 )

  Companiile din România au distribuit în acest an dividende de 43 miliarde lei din profitul pe 2016. Nivelul este unul record, fiind echivalent cu valoarea distribuită în precedenții șapte ani la un loc.

 • 1 000 de vieți salvate ( 25 Mai 2017 )

  Record medical! În cadrul Institutului Clinic Fundeni au fost realizate 1.000 de transplanturi cu celule stem. Ultima operație de acest fel a fost efectuată anul acesta, pe 7 aprilie. 1.000 de oameni, care sufereau de leucemie sau alte boli grave ale țesutului sanguin ori ale sistemului imunitar, au primit o șansă la viață în ultimii 16 ani, în cadrul unității medicale. Dragoș Filipescu este unul dintre pacienții care au primit o viață nouă, după ce s-a chinuit mai bine de o lună prin sălile de operație.

 • Un nou record mondial al alpinistei românce de 13 ani ( 6 Decembrie 2016 )

  Un nou record mondial pentru alpinista de 13 ani, Dor Geta Popescu! Adolescenta a urcat pe Vârful Giluwe, de 4.367 de metri, din Papua Noua Guinee. Odată cu această escaladare, adolescenta a devenit cea mai tânără alpinistă din lume care încheie cu succes ascensiunea pe Giluwe, cel mai înalt vulcan...

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2