Date companie
 
 
 
 

Produsele care conțin coloranți și conservanți vor avea nevoie de autorizații

RSS Știri
 
 
Data publicării : 15 Iulie 2013
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : cosmetice, coloranti
 

Produsele care conțin coloranți, conservanți și filtre UV vor avea nevoie de autorizații pentru a fi comercializate. Comisia Europeană vrea să ia măsuri și să treacă pe etichete toate substanțele care, teoretic, se adaugă în produse tocmai pentru a proteja pielea de efectele nedorite ale radiațiilor ultraviolete. Și asta după ce dermatologii au atras atenția că unele creme de protecție solară conțin o substanță care afectează diferite organe. Chiar dacă măsura va fi adoptată pentru ca europenii sa fie mai bine informați si să cumpere produse cosmetice despre care știu exact ce conțin, românii nu par prea preocupati să citească etichetele.

VOX: ''-Dacă am fost mulțumită, îmi iau același lucru. -Știți ce ingrediente ar trebui să evitați? -Nu neapărat.''

VOX: ''-Caut acum un after-shave. -De ce criterii țineți cont atunci când vă alegeți produsele cosmetice? -Și de firma respectivă, mai mult de firma respectivă și de miros. -Prețul contează? -Da, contează și prețul.''

Comisia Europeană cere, de asemenea, ca pe ambalaje să nu mai fie scrise mesaje de genul ''eficiență 24 de ore'' fără ca producătorul să prezinte dovezi științifice în acest sens. Medicii atrag atenția că unele dintre ingrediente pot afecta grav sănătatea dacă sunt folosite mult timp. De exemplu, pe piață există o cremă care contine o substanță care, deși protejează împotriva razelor ultraviolete, afectează tiroida.




« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu



 
 

Alte știri pe aceeași temă

  • Neregulile în industria cosmetică, sancționate drastic ( 9 Iulie 2019 )

    Amenzi substanțiale, în rândul distribuitorilor și comercianților de produse cosmetice! Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor a verificat peste 900 operatori economici din industria produselor cosmetice, care efectuau...

  • Unele produse cosmetice pot conține substante cancerigene ( 7 Martie 2011 )

    O treime dintre produsele cosmetice de îngrijire conțin cel puțin un ingredient posibil cancerigen. Femeile folosesc în medie zilnic 12 produse de îngrijire, care conțin 168 de substanțe chimice, potrivit testelor americane. Specialiștii avertizează că nici măcar produsele pentru copii nu sunt sigure, chiar dacă poartă inscripția "Testat dermatologic".

  • Festivalul culturii indiene, la Bucuresti ( 10 Octombrie 2010 )

    Atmosfera din îndragitele seriale indiene oferite de Naţional TV şi N24 Plus poate fi regasita, pâna pe 16 octombrie, într-un mall din Capitala, acolo unde bucureştenii pot lua contact cu elemente exotice din cultura indiana. Sâmbata seara, peste 20 de tinere au renunţat, pentru câteva minute, la hainele occidentale şi au îmbracat elegantele sari-uri, cu ocazia Festivalului culturii indiene.

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2