Date companie
 
 
 
 

Profesorii au solidarizat cu protestatarii

RSS Știri
 
 
Data publicării : 21 Ianuarie 2012
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : profesori, prosteste, dasacali
 

Animați de protestele declanșate, în urmă cu o săptămână, pe întreg teritoriul țării, peste 300 de profesori au pichetat, vineri, timp de o oră, sediul Ministerului Educației, pentru a-și striga nemulțumirile sub ferestrele biroului ocupat de ministrul Daniel Funeriu. Dascălii și-au continuat, apoi, marșul spre Piața Universității, acolo unde au solidarizat cu celilalți manifestanți.

prin telefon: DANIEL FUNERIU, ministrul Educatiei: "Și eu sunt unul dintre cei care consideră că ar fi bine dacă am avea resurse, să mărim salariile profesorilor. Noi suntem într-un dialog continuu cu liderii sindicatelor. Ministerul vorbește tot timpul cu cadrele didactice. E o acțiune continuă, suntem în logica dialogului."

Odată ajunși în centrul Capitalei, oamenii au declarat că nu au venit acolo în calitate de sindicaliști, ci de profesori și că nu vor decât să fie respectați și să trăiască într-un stat de drept. Dascălii au cerut, împreună cu toți protestatarii, alegeri anticipate și demisia Guvernului Boc.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • Schimbările din Educație irită sindicatele ( 13 Februarie 2019 )

  Controverse între Ministerul Educației și sindicatele din domeniu! Un proiect de ordin de ministru, care prevede scoaterea orelor de Educație fizică de la clasa pregătitoare, clasa I și a II-a și înlocuirea lor cu ore de „Joc și mișcare” și „Muzică și mișcare”...

 • Olimpicii români, premiați pentru succesele obținute pe plan internațional ( 20 Decembrie 2018 )

  Olimpicii români, premiați pentru succesele obținute în anul școlar 2017-2018 la concursurile internaționale pe discipline școlare. Festivitatea de premiere a avut loc în noua Aulă a Universității Politehnice din București.

 • Ecaterina Andronescu plănuiește schimbări în Educație ( 14 Decembrie 2018 )

  Schimbări în Educație! Aflată la al patrulea mandat la Ministerul Educației, Ecaterina Andronescu are de gând să aplice câteva proiecte menite să impulsioneze elevii și profesorii, atât în ceea ce privește calitatea actului educațional...

 • Aproximativ 2,9 milioane de elevi au început școala ( 10 Septembrie 2018 )

  A început școala! După o vacanță binemeritată, aproximativ 2.900.000 de copii au revenit în sălile de curs, pentru un nou an școlar. Momentul a fost marcat de festivități, în toate unitățile de învățământ din țară. La Școala Gimnaziala Nr. 117 din Capitală, elevii au trăit emoția revederii cu colegii de clasă și cu cadrele didactice. Dacă pentru unii desprinderea de vacanță a fost grea, alții abia așteaptă să învețe lucruri noi în anul școlar care tocmai a început.

 • România ocupă ultimul loc în Europa în ceeea ce privește statutul profesorilor ( 13 Martie 2018 )

  Meseria de profesor nu mai este atractivă în România! Profesorii nu mai sunt respectați de către societate, iar părinții nu le mai recomandă copiilor intrarea în sistemul educațional, arată un raport al Fundației Romanian Business Leaders și D&D Research. Țara noastră ocupă ante-penultimul loc în lume și ultimul loc în Europa în ceeea ce privește indexul global al statutului profesorilor în societate, potrivit cercetării.

 
 

Informații utile

 

Curs valutar : Marți, 21 Mai. 2019

1 USD = 4.2726 RON
0.0073
1 EUR = 4.7627 RON
0.0020
 

Program TV


 

Arhivă video

vezi arhiva video

 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2