Date companie
 
 
 
 

Profesorii au solidarizat cu protestatarii

RSS Știri
 
 
Data publicării : 21 Ianuarie 2012
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : profesori, prosteste, dasacali
 

Animați de protestele declanșate, în urmă cu o săptămână, pe întreg teritoriul țării, peste 300 de profesori au pichetat, vineri, timp de o oră, sediul Ministerului Educației, pentru a-și striga nemulțumirile sub ferestrele biroului ocupat de ministrul Daniel Funeriu. Dascălii și-au continuat, apoi, marșul spre Piața Universității, acolo unde au solidarizat cu celilalți manifestanți.

prin telefon: DANIEL FUNERIU, ministrul Educatiei: "Și eu sunt unul dintre cei care consideră că ar fi bine dacă am avea resurse, să mărim salariile profesorilor. Noi suntem într-un dialog continuu cu liderii sindicatelor. Ministerul vorbește tot timpul cu cadrele didactice. E o acțiune continuă, suntem în logica dialogului."

Odată ajunși în centrul Capitalei, oamenii au declarat că nu au venit acolo în calitate de sindicaliști, ci de profesori și că nu vor decât să fie respectați și să trăiască într-un stat de drept. Dascălii au cerut, împreună cu toți protestatarii, alegeri anticipate și demisia Guvernului Boc.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • Mesajul președintelui, la început de an școlar ( 14 Septembrie 2020 )

  „Fiecare dintre voi veți avea ocazia să fiți super-eroi” le-a transmis președintele Klaua Iohannis, în această dimineață, elevilor. Seful statului le-a spus școlalilor că are încredere în ei.

 • Executivul amână creșterea salariilor profesorilor ( 15 August 2020 )

  Prognoza economică este una pesimistă! O spune premierul Ludovic Orban care explică astfel motivul pentru care Executivul amână creșterea salariilor profesorilor! „E ca într-o familie – când îți scad veniturile și abia mai ai bani de mâncare, de plata chiriei, nu te duci să-ți bei banii la cârciumă”, a spus premierul, citat de Mediafax. Acesta a ținut apoi să precizeze că afirmația sa a fost răstălmăcită.

 • Sancțiuni aspre în cazul agresării profesorilor, într-un proiect de lege adoptat de Senat ( 4 Februarie 2020 )

  Sancțiuni mai dure pentru agresarea profesorilor! Asta prevede un proiect de lege adoptat de Senat. Potrivit documentului, profesorii și directorii din învățământul preuniversitar beneficiază de protectia acordată persoanelor...

 • Schimbările din Educație irită sindicatele ( 13 Februarie 2019 )

  Controverse între Ministerul Educației și sindicatele din domeniu! Un proiect de ordin de ministru, care prevede scoaterea orelor de Educație fizică de la clasa pregătitoare, clasa I și a II-a și înlocuirea lor cu ore de „Joc și mișcare” și „Muzică și mișcare”...

 • Olimpicii români, premiați pentru succesele obținute pe plan internațional ( 20 Decembrie 2018 )

  Olimpicii români, premiați pentru succesele obținute în anul școlar 2017-2018 la concursurile internaționale pe discipline școlare. Festivitatea de premiere a avut loc în noua Aulă a Universității Politehnice din București.

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2