Date companie
 
 
 
 

Programul "Din grijă pentru copii", pregătit de lansare

RSS Știri
 
 
Data publicării : 14 Septembrie 2021
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : Programul grija pentru copii
 

Sănătatea psiho-emoțională a copiilor, pe agenda publică de priorități! Guvernul României va lansa săptămâna viitoare programul "Din grijă pentru copii", dedicat minorilor care, în perioada pandemiei de coronavirus, s-au confruntat sau se confruntă cu stări de anxietate, tulburări emoționale, alimentare sau de somn, abuz sau neglijare, dependență de ecrane, fobii, tentative de suicid sau consum de substanțe. Datele statistice arată că 48% dintre copii și părinți au avut astfel de probleme, în 2020.

ALEXANDRA VLAD, reporter ”În cadrul programului ”Din grijă pentru copii”, vor fi asigurate 70.000 de ore de consiliere psihologică și psihoterapie pentru copiii care au avut tulburări psiho-emoționale generate de pandemia de coronavirus. În același timp, vor fi pregătiți peste 7.000 de specialiști în domeniu. De asemenea, va fi realizat un sistem informatic performant, pentru analizarea și decriptarea materialelor online cu caracter abuziv.”

Programul are ca obiectiv protejarea integrității psiho-emoționale a copiilor. Și asta, cu atât mai mult cu cât, în 2020, peste 8.000 de copii au fost victime ale infracțiunilor, iar în primele șapte luni ale acestui an au fost sesizate fapte penale cărora le-au căzut victimă peste 5.000 de copii. Totodată, se dorește implementarea unui mecanism de alertă în timp real pentru copiii dispăruți, crearea unui număr unic la nivel național pentru urgențe legate de copii și amenajarea, în fiecare județ, a unor camere de audieri speciale, pentru copiii care au fost victime ale infracțiunilor. Programul ar urma să vină cu soluții și pentru combaterea fenomenului de cyberbulling. Programul "Din grijă pentru copii" va dura doi ani și va beneficia de un buget de aproape șase milioane de euro.


Programul "Din grijă pentru copii", pregătit de lansare

« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2