Date companie
 
 
 
 

Programul „Rabla pentru electrocasnice 2021”, lansat vineri

RSS Știri
 
 
Data publicării : 10 Mai 2021
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : rabla, electrocasnice, tancsoz, 2021
 

Programul „Rabla pentru electrocasnice 2021”, în pragul debutului! Vineri,14 mai, încep înscrierile, care se vor face, însă, etapizat, pe tipuri de produse, nu toate deodată, așa cum s-a întâmplat până acum. Bugetul de 75 milioane lei, aproape dublu față de cel din 2020 de 40 milioane lei, va fi împărțit pe categorii de produse, a anunțat ministrul Mediului, Tancsoz Barna.

ALEXANDRA VLAD, reporter „În prima etapă a programului „Rabla pentru electrocasnice 2021” se pot înscrie persoanele care doresc să-și schimbe mașinile de spălat rufe, cele de spălat vase și uscătoarele de rufe. Ministrul Mediului, Tancsoz Barna, a declarat că programul a fost etapizat din cauză că, în 2019, pesate 50 la sută din bani s-au dus doar pe achiziția de televizoare.”

După încheierea înscrierilor din prima etapă, se poate aplica pentru laptopuri, tablete și televizoare. Programul de anul acesta prevede și modificarea valorii voucherelor. Astfel, pentru mașinile de spălat rufe se vor acorda 300 lei, pentru cele cu noua clasă energetică A, 250 lei pentru cele cu noua clasă energetică B și 200 lei pentru cele cu noua clasă energetică C, față de 300 de lei în prezent pentru cele cu eficiență energetică cel puțin A++.  Pentru mașinile de spălat rufe cu uscător, care nu erau prevăzute până acum în Programul Rabla electrocasnice se vor aloca tichete valorice de 500 lei pentru cele cu noua clasă energetică A, 450 lei pentru cele cu noua clasă energetică B și 400 lei pentru cele cu noua clasă energetică C. Totodată, se vor aloca 500 lei pentru laptopuri. Pentru televizoare, mașini de spălat vase, frigidere, combine frigorifice, lăzi frigorifice și congelatoare se vor acorda vouchere în valoare de 400 lei pentru cele cu noua clasă energetică A, 350 lei pentru cele cu noua clasă energetică B și 300 lei pentru cele cu noua clasă energetică C, față de 400 lei în prezent pentru cele cu eficiență energetică cel puțin A, pentru televizoare și cel puțin A++, pentru restul electrocasnicelor enumerate. Scopul programului „Rabla pentru electrocasnice” este de a stimula schimbarea aparatelor electrocasnice și a electronicelor vechi, consumatoare mari de energie, cu aparate noi, mai eficiente.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2