Date companie
 
 
 
 

Proiect A.N.I. pentru depunerea declarațiilor de avere în format electronic

RSS Știri
 
 
Data publicării : 24 Mai 2012
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : ani, functionari, declaratii, avere, interese, electronic, demnitari, format
 

Demnitarii și funcționarii publici par să fie loviți de amnezie atunci când trebuie să-și completeze declarațiile de avere. Nu de puține ori, ei au ajuns în vizorul Agenției Naționale de Integritate după ce memoria le-a jucat feste și nu și-au numărat bine banii din cont, vilele, terenurile sau firmele. Tocmai de aceea, A.N.I. a lansat un proiect de simplificare a depunerii declarațiilor de avere și interese. Acestea vor putea fi completate si depuse online, iar un sistem informatic performant va identifica eventualele nereguli.

HORIA GEORGESCU, președinte A.N.I. "Cel mai des omise sunt cele referitoare la venituri sau la declararea unor companii. Mai sunt și situații des întâlnite la declararea imobilelor și a unor credite sau sume de bani."

În această situație s-a aflat și fostul președinte al Senatului, Mircea Geoană. A.N.I. l-a cercetat pentru că nu a declarat o tranzacție cu terenuri și cumpărarea unui apartament. La rândul său, fostul ministru al Agriculturii, Valeriu Tabără, nu a declarat două dintre casele pe care le deține. De asemenea, europarlamentarul Adrian Severin a trecut în declarația de interese doar locurile de muncă pe care le are.

HORIA GEORGESCU, președinte A.N.I. "In mare, situațiile sunt fie din neglijență, fie din necunoașere. Sunt elemente care conduc la o conduitã lipsitã de integritate pentru ascunderea unor anumite aspecte."

Există și cazuri în care demnitarii și funcționarii publici scriu atât de urât, încât reprezentanții Agenției Naționale de Integritate pierd multe ore să descifreze declarațiile. Președintele A.N.I. este, însă, convins că noul proiect, care se va derula pe durata a doi ani, va reuși să rezolve aproape toate problemele privind declarațiile de avere și interese.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2