Date companie
 
 
 
 

Promovabilitate mică la BAC

RSS Știri
 
 
Data publicării : 1 Septembrie 2018
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : BAC, contestatii
 

S-au afișat rezultatele sesiunii de toamnă a examenului de bacalaureat! Rata de promovare a examenului maturității, înregistrată la nivel național, în sesiunea august-septembrie a fost de 26%. La această sesiune, s-au înscris peste 39.000 de absolvenți, dintre care aproximativ 19.200 au fost din promoția curentă și circa 10.600 din promoțiile anterioare. Din cei peste 29.800 de candidați prezenți la probele scrise și orale ale bacului, doar 7.758 au promovat. La nivelul țării, doar 11 candidați au avut medii peste 9, iar cea mai mare dintre acestea, 9,80, a fost obținută de un absolvent al Colegiului Național de Muzică "George Enescu" din București.

După afișarea rezultatelor, absolvenții nemulțumiți au avut la dispoziție 4 ore pentru a depune contestații. După soluționarea acestora, vor fi afișate notele finale, joi, 6 septembrie. În cadrul examenului, au fost constatate și nereguli. Din totalul candidaților, 110 au fost eliminați pentru fraudă sau tentativă de fraudare a examenului. Aceștia nu se vor mai putea înscrie la următoarele două sesiuni ale Bacalaureatului.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • Rezultatele la Bacalaureat 2021 înainte de contestații, afișate ( 5 Iulie 2021 )

  Rezultatele sesiunii de vară a examenului de bacalaureat au fost afișate. Ministerul Educației a publicat rezultatele sub protecția codului pentru fiecare absolvent, atât pe site edu.ro, cât și în centrele de examen.

 • Au apărut primele rezultate la Evaluarea Națională ( 29 Iunie 2021 )

  De șapte ori mai puține medii de 10, la Evaluarea Națională, comparativ cu anul trecut! Doar 120 din cei peste 123.000 de absolvenți de clasa a VIII-a au obținut nota 10 la ambele probe susținute, respectiv Limba și literatura română și matematică. 

 • Cristian Popescu Piedone, primar ales la Sectorul 5 ( 4 Octombrie 2020 )

  Este oficial, Cristian Popescu Piedone a câștigat fotoliul de primar la Sectorul 5! Biroul Electoral al Municipiului București a admis, astăzi, contestațiile depuse la decizia Biroului Electoral de Circumscriptie al Sectorului 5...

 • BAC: Rata de promovare în prima sesiune este de 64,5% ( 5 Iulie 2020 )

  Peste 35% dintre elevi au picat BAC-ul! Potrivit Ministerului Educației, rata de promovare în prima sesiune a examenului de Bacalaureat 2020, după soluționarea contestațiilor, este de 64,5%. Pentru promoția curentă, rata de promovare este de 72.9%, iar pentru promoțiile anterioare de 27.7%.

 • Rata de promovare la BAC: 62,9%! ( 30 Iunie 2020 )

  Primele rezultate la Bacalaureat 2020 au fost afișate! Potrivit Ministerului Educației, rata de promovare este de 62,9% și este cea mai mică din ultimii șase ani. În total, 232 de elevi au luat 10. Am discutat și noi cu un tânăr absolvent al Colegiului Național "Grigore Moisil" din București, fericit că a trecut cu brio examenul maturității.

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2