Date companie
 
 
 
 

Promovabilitate scazuta la BAC, si dupa contestatii

RSS Știri
 
 
Data publicării : 14 Iulie 2012
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : BAC, examene, absolventi
 

Publicarea rezultatelor finale la examenul de bacalaureat nu a facut fericiti prea multi absolventi de liceu. Dupã solutionarea contestatiilor, rata de promovabilitate a crescut cu numai 1,5%. Oficialii de la Educatie spun cã acestea sunt cele mai rusinoase rezultate din istoria învãtãmântului. Cei mai multi candidati care au depus contestatii s-au trezit cu notele scãzute, nu mãrite, asa cum sperau.

VOX: "Mi-a scazut de la 4.40 la 4.30. (...) Am incercat totusi, am invatat initial nu am picat deloc pe subiect. (...) Probabil ca o sa fac cateva meditatii, trebuie sa scot cinciul."

Peste 2.200 de candidați au obtinut diploma de bacalaureat dupa contestatii. Potrivit ministrului Educatiei, Ecaterina Andronescu....

ECATERINA ANDRONESCU, ministrul Educatiei: "Rezultatele pentru promotia curenta sunt mai bune decat cele anterioare."

Ministrul Educatiei a anuntat mãsuri urgente pentru elevii cazuti la bac. Printre acestea se numara pregatirea suplimentara pe timp de varã la liceele cu multi elevi nepromovati si inspectiile frecvente în urmãtorul an scolar.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • Absolvenții de facultăți economice ar putea fi angajați la stat ( 18 August 2019 )

  Absolvenții facultăților cu profil economic și-ar putea găsi mult mai ușor un loc de muncă în domeniu! Ministrul de Finanțe, Eugen Teodorovici, vrea să stimuleze angajările, motiv pentru care propune ca tinerii care au absolvit o facultate cu profil economic de stat sau privată, să poată fi angajați în domeniul finanțelor, fără să mai fie nevoiți să dea vreun examen. 

 • Bacalaureatul s-a încheiat. Urmează afișarea rezultatelor și contestațiile ( 4 Iulie 2019 )

  Examenul de bacalaureat, la final! Absolvenții de liceu au susținut, astăzi, proba la alegere a profilului și specializării la bac Pentru acest ultim examen, elevii au avut de ales între 10 discipline: Biologie, Chimie, Fizică, Economie...

 • Peste 136 de mii de absolvenți de liceu s-au prezentat la prima probă a Bacalaureatului ( 1 Iulie 2019 )

  Zi cu emoții pentru absolvenții clasei a XII-a! Probele scrise ale examenului național de Bacalaureat au început astăzi cu testul de Limba și literatura română. Peste 136.000 de candidați, 116.000 din promoția curentă și peste 19.000 din promoțiile anterioare, s-au înscris pentru a susține prima sesiune a examenului. 

 • BAC, la start ( 3 Iunie 2019 )

  Emoții mari pentru absolvenții clasei a XII-a! Aceștia au început examenul de bacalaureat. Astăzi au susținut proba de evaluare a competențelor lingvistice de comunicare orală în limba română, potrivit calendarului. 

 • Ministrul Educației renunță la modificările aduse admiterii în învățământul liceal ( 14 Mai 2019 )

  Ministrul Educației, Ecaterina Andronescu a anunțat că renunță la modificările aduse admiterii în învățământul liceal, astfel că etapele înscrierii elevilor la liceu vor începe de miercuri, 15 mai, așa cum era prevăzut inițial în calendarul examenelor.

 
 

Informații utile

 

Curs valutar : Marți, 21 Mai. 2019

1 USD = 4.2726 RON
0.0073
1 EUR = 4.7627 RON
0.0020
 

Program TV


 

Arhivă video

vezi arhiva video

 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2