Date companie
 
 
 
 

Promovabilitate scazuta la BAC, si dupa contestatii

RSS Știri
 
 
Data publicării : 14 Iulie 2012
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : BAC, examene, absolventi
 

Publicarea rezultatelor finale la examenul de bacalaureat nu a facut fericiti prea multi absolventi de liceu. Dupã solutionarea contestatiilor, rata de promovabilitate a crescut cu numai 1,5%. Oficialii de la Educatie spun cã acestea sunt cele mai rusinoase rezultate din istoria învãtãmântului. Cei mai multi candidati care au depus contestatii s-au trezit cu notele scãzute, nu mãrite, asa cum sperau.

VOX: "Mi-a scazut de la 4.40 la 4.30. (...) Am incercat totusi, am invatat initial nu am picat deloc pe subiect. (...) Probabil ca o sa fac cateva meditatii, trebuie sa scot cinciul."

Peste 2.200 de candidați au obtinut diploma de bacalaureat dupa contestatii. Potrivit ministrului Educatiei, Ecaterina Andronescu....

ECATERINA ANDRONESCU, ministrul Educatiei: "Rezultatele pentru promotia curenta sunt mai bune decat cele anterioare."

Ministrul Educatiei a anuntat mãsuri urgente pentru elevii cazuti la bac. Printre acestea se numara pregatirea suplimentara pe timp de varã la liceele cu multi elevi nepromovati si inspectiile frecvente în urmãtorul an scolar.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • BAC: Rata de promovare în prima sesiune este de 64,5% ( 5 Iulie 2020 )

  Peste 35% dintre elevi au picat BAC-ul! Potrivit Ministerului Educației, rata de promovare în prima sesiune a examenului de Bacalaureat 2020, după soluționarea contestațiilor, este de 64,5%. Pentru promoția curentă, rata de promovare este de 72.9%, iar pentru promoțiile anterioare de 27.7%.

 • Rata de promovare la BAC: 62,9%! ( 30 Iunie 2020 )

  Primele rezultate la Bacalaureat 2020 au fost afișate! Potrivit Ministerului Educației, rata de promovare este de 62,9% și este cea mai mică din ultimii șase ani. În total, 232 de elevi au luat 10. Am discutat și noi cu un tânăr absolvent al Colegiului Național "Grigore Moisil" din București, fericit că a trecut cu brio examenul maturității.

 • Absolvenții de facultăți economice ar putea fi angajați la stat ( 18 August 2019 )

  Absolvenții facultăților cu profil economic și-ar putea găsi mult mai ușor un loc de muncă în domeniu! Ministrul de Finanțe, Eugen Teodorovici, vrea să stimuleze angajările, motiv pentru care propune ca tinerii care au absolvit o facultate cu profil economic de stat sau privată, să poată fi angajați în domeniul finanțelor, fără să mai fie nevoiți să dea vreun examen. 

 • Bacalaureatul s-a încheiat. Urmează afișarea rezultatelor și contestațiile ( 4 Iulie 2019 )

  Examenul de bacalaureat, la final! Absolvenții de liceu au susținut, astăzi, proba la alegere a profilului și specializării la bac Pentru acest ultim examen, elevii au avut de ales între 10 discipline: Biologie, Chimie, Fizică, Economie...

 • Peste 136 de mii de absolvenți de liceu s-au prezentat la prima probă a Bacalaureatului ( 1 Iulie 2019 )

  Zi cu emoții pentru absolvenții clasei a XII-a! Probele scrise ale examenului național de Bacalaureat au început astăzi cu testul de Limba și literatura română. Peste 136.000 de candidați, 116.000 din promoția curentă și peste 19.000 din promoțiile anterioare, s-au înscris pentru a susține prima sesiune a examenului. 

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2