Date companie
 
 
 
 

Proprietarul unei case din Jilava, escrocat de doi camerunezi

RSS Știri
 
 
Data publicării : 15 Ianuarie 2012
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : escroci, tranzactii, bani falsi
 

Imaginația escrocilor nu cunoaște limite, însă nici credulitatea victimelor nu se lasă mai prejos! Cel mai recent caz s-a înregistrat în comuna Jilava, din județul Ilfov, acolo unde doi cetățeni camerunezi au încercat să cumpere de la un român o casă, cu bani falși. Surprinzator este, însă, faptul că proprietarul, deși aflase că banii nu sunt veritabili, a fost de acord cu tranzacția.

AMBINATA: "Where is the money? (...) Unde sunt cei 25.000 de euro?"

Proprietarul și-a scos imobilul la vânzare pe internet și a fost sunat de o persoană care s-a aratat interesată de ofertă. 270 de mii de euro a fost suma cerută. Pentru încheierea tranzacției, la domiciliul românului s-au deplasat doi cetățeni de origine cameruneză. Bărbații nu s-au ferit să spună că banii pe care îi dețin sunt falși, dar că au soluția pentru rezolvarea problemei.

DIANA SANDU, ofițer de presă, I.P.J. Ilfov: "Procedeul de securizare constând în alăturarea banilor murdari printre cei curați. (...) În acest sens, cerându-i victimei suma de 25.000 de euro. (...) Banii au fost împachetați într-o folie de aluminiu, au fost injectați cu presupusa soluție de curățare. (...) S-a pus în vedere victimei să nu umble la ei timp de 12 ore."

În final, însă, proprietarul a avut parte de o surpriză neplăcută.

AMBIANTA: "Victima a găsit patru xerocopii (...) a patru bancnote de 500 de euro xerocopii și 128 hârtii. (...) Hârtii simple de culoare neagră, poftiți."

Unul dintre cei trei bărbați a fost prins la Giurgiu, în timp ce încerca să iasă din țară, și a fost adus la audieri de procurorii ilfoveni. Complicele său este cercetat în stare de libertate, sub acuzația de înșelăciune.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • Pașii esențiali pentru evitarea escrocilor ( 14 Martie 2020 )

  Nu vă lăsați păcăliți de escroci! InfoCons, organizație neguvernamentală care apără drepturile consumatorilor, a oferit o serie de sfaturi pentru a evita să fiți înșelați de escrocii care nu urmăresc decât să se îmbogățească de pe urma dumneavoastră.

 • Un pensionar a reușit cu ajutorul polițiștilor să prindă un grup de escroci ( 22 Iulie 2017 )

  Înselătoria prin metoda `accidentul` a fost dejucată de un pensionar de 61 de ani din Medgidia! Bărbatul a reușit să prinda cu ajutorul poliției un grup de escroci care încercau să-l înșele. Bătrânul a fost sunat la ora 5 dimineața și anunțat că fiul lui are nevoie de o sumă de bani pentru a ieși din arest.

 • Metoda 'accidentul', importată și la Constanța ( 5 Martie 2015 )

  Escrocii continuă să păcălească oamenii prin metoda "Accidentul". De data aceasta, în plasa infractorilor au căzut doi pensionari din Constanța. Urmând scenariul clasic, escrocii le-au dat telefon acasă. Unul dintre ei a pretins că este fiul lor, că a avut un accident, soldat cu rănirea unui copil și că vorbește răgușit pentru că are gâtul imobilizat. El le-a spus că le va trimite un avocat, care este de încredere. Ulterior, falsul avocat a venit la ușa batrânilor.

 • Tot mai multe persoane înșelate prin metoda "Accidentul" ( 15 Februarie 2015 )

  Escrocii continuă să facă victime prin metoda "accidentul"! Mai mulți bătrâni din Mehedinți au trecut prin clipe de groază atunci când li s-a spus că fiii lor au provocat accidente cu victime. Oamenii au fost păcăliți să scoată din buzunar nu mai puțin de 30 de mii de lei crezând că astfel își vor salva copiii. Alexandru Tobă din Drobeta-Turnu Severin a primit acum câteva zile o veste cumplită: fiul lui a accidentat grav o femeie din Timișoara și a fost reținut. Bărbatul care l-a sunat să-l anunțe i-a spus că îl poate ajuta să scape legal și i-a prezentat un plan. Conform acestuia, femeia rănită urma să fie convinsă să renunțe la plângere, contra unei sume de bani.

 • Plafon de 10.000 lei, pentru plata în numerar la cumpărarea de case și mașini ( 20 Martie 2014 )

  Tranzacționarea imobilelor și autovehiculelor cu banii jos și plafon de 10.000 de lei la fiecare plată în numerar! Sunt modificările aduse aduse de Ministerul de Finanțe proiectului de ordonanță de urgență privind plățile în numerar la tranzacția de imobile și automobile, de către persoanele fizice. Potrivit reprezentanților ministerului, un astfel de plafon ar rezolva unele inconveniente, care pot apărea...

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2