Date companie
 
 
 
 

Propunerea de infiintare a Ministerului Afacerilor Europene a ajuns la Parlament

RSS Știri
 
 
Data publicării : 14 Septembrie 2011
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : fonduri, minister, europene, orban
 

Propunerea de înființare a Ministerului pentru Coordonarea Absorbției Fondurilor Europene a ajuns de la Guvern la Parlament, pentru dezbatere în procedură de urgență. Si asta la numai o zi de la decizia coalitiei de a-i oferi portofoliul lui Leonard Orban. Proiectul de lege a fost aprobat de Executiv.

EMIL BOC, premierul României "Nu e vorba de un nou Guvern. Completãm actuala structurã a Guvernului cu un nou minister. Care va avea misiunea de a coordona procesul de absorbtie a fondurilor europene si de a gestiona problematica afacerilor europene."

Leonard Orban va fi audiat luni în comisiile de specialitate, iar intrarea sa în cabinetul Boc se va supune marti votului in plen.

EMIL BOC, premierul României "Parlamentul se va pronunta cu privire la noul minister si numele noului minsitru. Restul ministerelor si minstrilor rãmân pe loc în formula pe care o avem."

Din martie anul trecut, Orban a fost consilier pe probleme de afaceri europene la Cotroceni. Acum, ar urma să preia și conducerea Departamentului pentru Afaceri Europene, dar și a Autorității pentru Coordonarea Instrumentelor Structurale.

SORIN FRUNZĂVERDE, prim-vicepreședinte PDL "Are o experientã importantã în domeniu, nu numai la partea de activitate cât a fost comisar european, dar a si lucrat la tratatul de aderare al României, aceastã carierã a domniei sale îl recomandã pentru a fi ministru pentru afaceri europene."

PSD a anunțat deja că va vota împotriva înființării noului minister. In schimb, Ion Iliescu are o părere destul de bună despre initiativa Coalitiei.

ION ILIESCU, președinte de onoare PSD "S-ar putea sã fie o solutie bunã sã se creeze un departament specializat care sã urmãreascã de la nivelul Guvernului toate aceste probleme, fie la nivelul fondurilor utilizate la nivel national, dar si la nivelul teritoriului."

Si conservatorii au salutat ideea salută inființarea unui minister pentru fonduri europene si nominalizarea lui Leonard Orban. Favoritul Coalitiei are 50 de ani si a fost comisar european pentru multilingvism.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2