Date companie
 
 
 
 

Protest în vremuri tulburi

RSS Știri
 
 
Data publicării : 2 Octombrie 2022
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : Protest George Simion
 

Circa 5.000 de persoane s-au adunat, duminică, în Piața Universității din București, la chemarea AUR. Însoțițiți de jandarmi, protestatarii au plecat, apoi, în marș, către Piața Victoriei, scandând sloganuri antiguvernamentale și cerând alegeri anticipate. La această oră, participanți continuă să scandeze în fața sediului Guvernului. Liderul AUR, George Simion, care s-a ocupat intens de organizarea protestului, a anunțat că nu are intenția de a-l politiza și i-a îndemnat pe oameni să demonstreze pașnic. Simion susține că este vorba de un ”protest al poporului”.

GEORGE SIMION, președinte AUR "Să arătăm că românii nu mai suportă. Ăsta este mesajul nostru. Nu este protestul lui George Simion, nu e protestul AUR. Acesta este protestul românilor simpli, de asta nu vom avea scenă, nu vom avea discursuri.Este o modalitate a românilor de a spune că s-au săturat."

VOX "În primul rând eu sunt plecat de 20 de ani din țară, am copii și pentru ei. Pentru ceva mai bine, că m-am săturat jumătate din viață să stau în străinătate.

VOX "Pentru prețul ridicat la energie. Pentru prețul ridicat la gaze. Pentru faptul că au vândut tot. Pentru faptul că copiii ne-au plecat din țară."

VOX "Am venit să ne facem dreptate că nu se mai poate în țara asta de hoți și de mafioți .Au venit, ne-au scumpit toate, energia, gazul, totul."

Mitingul este organizat în contextul nemulțumirilor crescânde cu privire la facturile tot mai mari la energie și a escaladării prețurilor la alimente și bunuri de larg consum, pe fondul temerilor că populația nu va putea suporta costul vieții, în perioada următoare. Potrivit organizatorilor, manifestația se va încheia la miezul nopții.


Protest în vremuri tulburi

« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2