Date companie
 
 
 
 

Protest pentru spitalul din Agnita

RSS Știri
 
 
Data publicării : 13 Februarie 2011
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : spital, protestatari, camin, batrani, agnita
 

Primăria orașului Agnita, din județul Sibiu, a fost asaltată, sâmbătă, de peste 1.000 de oameni, care au cerut Guvernului și Ministerului Sănătății să nu transforme spitalul urbei în cămin de bătrâni. Unitatea spitalicească în cauză funcționează de mai bine de 70 de ani și deservește peste 30.000 de oameni, din 10 localități arondate.

AMBIANTÃ "Vrem sã trãim! Nu vrem sã murim!"

Cel mai apropiat spital este situat la o distanță de 60 de kilometri.

VOX: "Sã nu desfiinteze spitalele, cã noi nu avem bani sã mergem pânã la Sibiu, cã sunt oameni care nu au nici cu ce sã trãiascã de azi pe mâine, nu au pensie, nu au nimic!"

NICOLAE PRIȘCĂ, manager, Spital Agnita "Am optimizat costuri, am procedat la urmãrirea fiecãrui element de cheltuialã. În sãnãtate poate nu este întotdeauna eficient sã reduci costurile. Sunt optimist pentru cã mi-am îngropat pãrintii aici, aici trãiesc si aici vreau sã rãmân!"

Protestatarii au fost susținuți de autoritățile locale și de politicieni, care au redactat și o scrisoare adresată Guvernului.

RADU CURCEANU, primar, Agnita "E o necesitate, dar o necesitate de a ne da mâna peste bariere si peste disputele politice pentru a salva spitalul si Judecãtoria din Agnita."

CSEKE ATTILA, ministrul Sănătății "Impresia mea e cã ne-am trezit brusc cã spitalele functioneazã bine, cã n-avem nicio problemã în România!"

Din cele 182 de spitale de pe listele Ministerului Sănătății, 111 vor fi comasate, iar celelalte 71 vor fi transformate în cămine pentru persoane vârstnice sau centre de permanență. Conform proiectului Ministerului Sănătății, nu se vor face disponibilizări de medici sau asistente. Reprofilarea unităților sanitare va începe la 1 aprilie și va dura până la sfârșitul anului.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2