Date companie
 
 
 
 

Proteste ale pensionarilor militari în Capitală

RSS Știri
 
 
Data publicării : 1 Martie 2011
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : capitala, disponibilizari, mars, protestatari, recalculare pensii, protest pensionari, cadre medicale, Piata Romana
 

Mii de militari pensionari sau disponibilizati au protestat in Capitala. Cadrele militare in rezerva sau care au ramas fara slujba sunt nemulțumite de recalcularea pensiilor, dar și de noul Cod al Muncii. Protestatarii au ajuns în marș în Piața Romană.

VOX: "Am o vechime de zbor de 30 de ani. -Cât aveati si cu cât ati rãmas? - Înainte si acum am 1.300. Luna trecutã mi-a dat 500 de lei. -Si cum vã descurcati? -Rãu, rãu."

VOX: "Sunt de la 20 de ani în MAI. În 1950 am intrat si când mi-au venit actele mi-a venit mai putin cu 23 de ani. Sase milioane în minus. Era întretinerea!"

VOX: "Eu am pierdut 1.500 de lei si am rãmas cu 1.400. Din 29 de ani de ofiter, 11 ani nu mi se gãsesc. Am fost dezertor 11 ani."

VOX: "Dupã 38 de ani sã te vezi cu 11 milioane luati din scurt, nu e usor! Am fost ofiter."

VOX: "Sigur cã noi o sã ne luptãm pentru a ne apãra drepturile pe care le-am câstigat. Nu am cerut nimic în plus asa cum zic acesti guvernanti."

Pensionarii militari adunati in Piata Eroilor au plecat apoi în marș de la Academia Militară spre sediul Guvernului. Înarmați cu pancarte și fluiere, ei si-au strigat nemulțumirile privind recalcularea pensiilor.

VOX: "Sã pice Guvernul! -Asta e dorinta dumneavostrã? -Da, sã pice Guvernul."

VOX: "Am fost colonel, 37 de ani lucrati în armatã si pe adeverinta pe care m-au pãcãlit ãstia sã o iau mi-au gãsit un an si nouã luni. Rusine lor!"

VOX: "Mi-a luat 60% si mi-au dat dupã ordonanta înapoi banii, dar nu sunt multumit pentru cã eu sunt militar."

VOX: "Pentru noi este importantã legalitatea, pãstrarea traditiei si este important si gradul, care este proprietate intelectualã si care pe actualii fluturasi a dispãrut. Suntem domni, nu mai suntem cadre în rezervã ale statului român."

Cadrele militare au depus o petiție la Cotroceni, prin care solicită, în principal, abrogarea actelor normative referitoare la recalcularea pensiilor militare pânã la sfârșitul acestui an. Este vorba despre legile care au dus la diminuarea drepturilor bănești obținute în urma disponibilizărilor, trecerii în rezervă și retragere.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • Marsul "Împreuna Pentru Siguranța Femeilor", în semn de solidaritate cu femeile victime ale violenței ( 20 Octombrie 2019 )

  Peste 2.000 de oameni au participat, sâmbătă, în București, la marsul "Împreuna Pentru Siguranța Femeilor", în semn de solidaritate cu femeile victime ale violenței și pentru a menține presiunea publică necesară...

 • ”Rabla pentru taximetre” are undă verde ( 17 Septembrie 2019 )

  Bucureștiul va avea program ”rabla” pentru taximetre! Primarul general Gabriela Firea a propus, astăzi, în cadrul unei ședințe a Consiliului General, un program de acordare de eco-vouchere numit ”Rabla pentru taximetre”, prin care...

 • Românii, din nou în stradă, la mitingul din 10 august ( 10 August 2019 )

  Romanii, în stradă, la un an de la mitingul Diasporei, care a consemnat un moment negru pentru democrația românească. Riposta din 10 august 2018 a forțelor de ordine, care au folosit gaze lacrimogene, tunuri cu apă și bastoane...

 • Marș de solidaritate, pentru Cimitirul Valea Uzului ( 9 Iunie 2019 )

  Marș de solidaritate, în cazul cimitirului de la Valea Uzului! Peste 300 de români și maghiari au participat la o adunare de solidaritate interetnică româno-maghiară, sîmbătă după-amiază, în Piața Unirii din Cluj-Napoca.

 • Incendiu violent, în București ( 20 Septembrie 2018 )

  Incendiu într-un bloc din sectorul 3 al Capitalei! O femeie de 79 de ani a murit, iar soțul ei a fost rănit, după ce apartamentul în care locuiau a luat foc. Pentru stingerea incendiului, care nu s-a extins la alte locuințe...

 
 

Informații utile

 

Curs valutar : Marți, 21 Mai. 2019

1 USD = 4.2726 RON
0.0073
1 EUR = 4.7627 RON
0.0020
 

Program TV


 

Arhivă video

vezi arhiva video

 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2