Date companie
 
 
 
 

Recalcularea pensiilor, în grafic

RSS Știri
 
 
Data publicării : 8 Februarie 2024
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : recalculare pensii
 

Autoritățile sunt pregătite pentru recalcularea tuturor pensiilor, așa cum prevede noua lege, procesul de reevaluare a dosarelor fiind aproape finalizat. Este declarația ministrului Muncii, Simona Bucura Oprescu, care a precizat că, până în 4 martie, trebuie să fie gata și normele de aplicare a legii. În acest moment, peste 95% dintre dosare sunt reevaluate, râmânând în lucru doar dosarele mai grele, mai complexe. Șefa Muncii a subliniat că ținta este aceea de finalizare cât mai curând posibil a procesului de recalculare. Având deja în sistem datele fiecărui pensionar, ulterior, procesul de recalculare va fi ușurat. În ceea ce privește normele de aplicare a legii, Simona Bucura Oprescu a spus că sunt cel puțin la fel de importante precum legea în sine. În eloborarea normelor trebuie să se țină cont de aspecte care țin de hotărâri ale CCR, de Codul Muncii și Codul Administrativ, dar și de alte legi care au referire la pensii. Toate trebuie văzute în ansamblu, astfel încât să existe cât mai puține situații cu interpretări diferite ale legii, a punctat ministrul Muncii.


Recalcularea pensiilor, în grafic

« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • Peste o mie de pensionari militari au protestat în fața clădirii Parlamentului ( 14 Martie 2011 )

  Peste o mie de pensionari militari au iesit din nou în stradã, nemultumiti de recalcularea si revizuirea pensiilor. Cadrele militare în rezervă au pichetat in Palatului Parlamentului si sunt deciși să-și continue protestele față de diminuarea veniturilor.

 • Proteste ale pensionarilor militari în Capitală ( 1 Martie 2011 )

  Mii de militari pensionari sau disponibilizati au protestat in Capitala. Cadrele militare in rezerva sau care au ramas fara slujba sunt nemulțumite de recalcularea pensiilor, dar și de noul Cod al Muncii. Protestatarii au ajuns în marș în Piața Romană.

 • Ministrul Igaș vede beneficii în recalcularea pensiilor ( 25 Ianuarie 2011 )

  Ministrul de Interne crede că pensionarii din M.A.I. cu vechime completă, dar si fostii subofițeri, vor avea de câstigat în urma recalculării pensiilor! Traian Igaș spune că grupul de lucru de la Casa de Pensii a Ministerului de Interne a început, de la sfârșitul anului trecut, procesul de recalculare a pensiilor din sistem.

 • Pensionarii militari au ieșit în stradă ( 24 Ianuarie 2011 )

  De ziua Unirii Principatelor, pensionarii militari au iesit in strada. Nu ca sa strige ''Romania dodoloață!'', ci pentru a-si exprima nemultumirea fata de recalcularea pensiilor.

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2