Date companie
 
 
 
 

Proteste la Arpechim Pitesti față de măsurile de restructurare

RSS Știri
 
 
Data publicării : 15 Mai 2013
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : proteste, Arpechim
 

Protestele continuă la Arpechim Pitești! Muncitorii refuză să mai lucreze, după ce conducerea a anunțat noi restructurări. Oamenii se tem că jumătate dintre ei vor fi disponibilizați și că nu-și vor mai primi salariile compensatorii prevăzute în contractul colectiv de muncă. Ei spun că, dacă nu vor fi ascultați, vor trece la proteste extreme.

VOX: "O să intrăm în greva foamei, probabil și, în al doilea rând, o să blocăm și noi autostrada cum au blocat și cei de la Vâlcea șoseaua națională."

VOX: "-Vreți să intrați în greva foamei alături de lideri? -Da, categoric, da. Am vrut s-o fac demult. Am vrut să văd cum se întâmplă lucrurile, dar suntem mințiți."

AMBIANȚĂ (protestatarii se plimbă pe trecere)

Protestele s-au lăsat cu îmbrânceli, după ce jandarmii au intervenit și au încercat să-i oprească pe protestatari să blocheze drumurile.

AMBIANȚĂ (se ceartă cu jandarmii): "-Ia mâinile că te dau în judecată, faceți pușcărie!"

AMBIANȚĂ: "Nu mă mai împinge!"

MARIAN RADU, vicepreș, Sindicat: "Este vorba și despre aceste salarii compensatorii care vor fi trecute în decizie, dar ca drepturile salariale care nu s-au plătit până acum vor fi trecute la masa credală, care, din punctul nostru de vedere, nu vor fi acordate niciodată."

Protestele au izbucnit după ce administratorul judiciar al Oltchim a anunțat săptămâna trecută că 900 de salariați vor fi concediați începând cu această săptămână: 600 de la Râmnicu Vâlcea și 300 de la Arpechim.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • Ambulanțierii au protestat pentru că nu primesc stimulent de risc ( 10 Iunie 2020 )

  Proteste ale angajaților de la Ambulanță în mai multe orașe din România! Timp de două ore, în intervalul 10.00 – 12.00, angajații serviciilor de ambulanță au protestat pentru că, deși lucrează la acest serviciu de intervenție și se află în linia întâi în lupta împotriva COVID-19, legislația nu prevede ca ei să primească stimulent de risc. 

 • Protestele sindicaliștilor din penitenciare, suspendate pentru negocieri cu Guvernul ( 21 Mai 2019 )

  Sindicaliștii din penitenciare suspendă protestele! Sindicatul Național al Lucrătorilor din Penitenciare și Federația Sindicatelor din Sistemul Penitenciar au suspendat protestele declanșate în luna mai, după ce au primit o invitație...

 • Ministrul Educației renunță la modificările aduse admiterii în învățământul liceal ( 14 Mai 2019 )

  Ministrul Educației, Ecaterina Andronescu a anunțat că renunță la modificările aduse admiterii în învățământul liceal, astfel că etapele înscrierii elevilor la liceu vor începe de miercuri, 15 mai, așa cum era prevăzut inițial în calendarul examenelor.

 • Manifestanții pro Kovesi, în stradă ( 31 Martie 2019 )

  Românii au ieșit, din nou, în stradă! În Capitală, peste 1000 de persoane s-au adunat în Piața Universității pentru a-și arăta nemulțumirile față de modificările aduse legilor justiției. 

 • Ciobanii, revoltați de majorarea taxei de pășunat ( 30 Martie 2019 )

  Proteste ale fermierilor, în județul Bihor! Mai mulți ciobani și păstori din localitatea Mădăras au venit în fața Consililului Județean, pentru a-și arăta mâhnirea față de faptul că Primăria a majorat taxa de pășunat.

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2