Date companie
 
 
 
 

Proteste la Arpechim Pitesti față de măsurile de restructurare

RSS Știri
 
 
Data publicării : 15 Mai 2013
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : proteste, Arpechim
 

Protestele continuă la Arpechim Pitești! Muncitorii refuză să mai lucreze, după ce conducerea a anunțat noi restructurări. Oamenii se tem că jumătate dintre ei vor fi disponibilizați și că nu-și vor mai primi salariile compensatorii prevăzute în contractul colectiv de muncă. Ei spun că, dacă nu vor fi ascultați, vor trece la proteste extreme.

VOX: "O să intrăm în greva foamei, probabil și, în al doilea rând, o să blocăm și noi autostrada cum au blocat și cei de la Vâlcea șoseaua națională."

VOX: "-Vreți să intrați în greva foamei alături de lideri? -Da, categoric, da. Am vrut s-o fac demult. Am vrut să văd cum se întâmplă lucrurile, dar suntem mințiți."

AMBIANȚĂ (protestatarii se plimbă pe trecere)

Protestele s-au lăsat cu îmbrânceli, după ce jandarmii au intervenit și au încercat să-i oprească pe protestatari să blocheze drumurile.

AMBIANȚĂ (se ceartă cu jandarmii): "-Ia mâinile că te dau în judecată, faceți pușcărie!"

AMBIANȚĂ: "Nu mă mai împinge!"

MARIAN RADU, vicepreș, Sindicat: "Este vorba și despre aceste salarii compensatorii care vor fi trecute în decizie, dar ca drepturile salariale care nu s-au plătit până acum vor fi trecute la masa credală, care, din punctul nostru de vedere, nu vor fi acordate niciodată."

Protestele au izbucnit după ce administratorul judiciar al Oltchim a anunțat săptămâna trecută că 900 de salariați vor fi concediați începând cu această săptămână: 600 de la Râmnicu Vâlcea și 300 de la Arpechim.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • Nou protest al polițiștilor ( 15 Iunie 2021 )

  Un nou protest al polițiștilor! Zeci de sindicaliști nemulțumiți au protestat în fața Palatul Cotroceni. Principalele lor revendicări se referă la grila de salarizare, modernizarea logisticii și dotarea cu echipamente tehnice de intervenție, precum și la ocuparea prin concurs a funcțiilor de conducere.

 • Protestele de aseară, marcate de violențe și soldate cu amenzi și participanți reținuți ( 30 Martie 2021 )

  Sancțiuni după protestele de aseară, iar măsurile de prevenire a răspândirii coronavirusului rămân în vigoare! În conferința de presă susținută în această dimineață, prefectul Capitalei, Alin Stoica și șefii...

 • Ziua Poliției Române, marcată prin proteste ale sindicaliștilor din M.A.I. ( 25 Martie 2021 )

  Sindicatele polițiștilor și personalului contractual din cadrul Ministerului Afacerilor Interne au sărbătorit Ziua Poliției Române... în stradă! Sindicaliștii au protestat în Piața Romană, la Universitate, în Piața Victoriei...

 • Reprezentanții partidului AUR au ieșit în stradă ( 31 Ianuarie 2021 )

  Reprezentanții Partidul AUR au organizat un protest în fața Ministerului Sănătății, în urma incendiului de la Institutul „Matei Balș”! Aceștia sunt extrem de nemulțumiți de sistemul de sănătate.

 • Ambulanțierii au protestat pentru că nu primesc stimulent de risc ( 10 Iunie 2020 )

  Proteste ale angajaților de la Ambulanță în mai multe orașe din România! Timp de două ore, în intervalul 10.00 – 12.00, angajații serviciilor de ambulanță au protestat pentru că, deși lucrează la acest serviciu de intervenție și se află în linia întâi în lupta împotriva COVID-19, legislația nu prevede ca ei să primească stimulent de risc. 

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2